Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa

Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa
Jabłko migdałowy kardamon tarta może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 317 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowe migdały, cukier turbinado, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa), Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową, oraz Ciasto Kardamonowo-Jabłkowo-Migdałowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Migdały, ½ szklanki cukru, 1 całe jajko, Calvados (jeśli jest używany), kardamon i sól w misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Pulsuj wiele razy, aż utworzy się miękka pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CalvadosCalvados
KardamonKardamon
MigdałyMigdały
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodać masło; blend aż dobrze połączone, o 10 sekund. Zeskrobać mieszaninę do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.Jeśli używasz jednego dużego arkusza 14-uncji komercyjnego ciasta francuskiego, przyciąć go do prostokąta 12-calowego na 9-calowy, a następnie przenieść go do pergaminu wyłożonego blachą do pieczenia, która została lekko spryskana wodą. Będzie dodatkowe ciasto francuskie, zachowaj je (ułożone i złożone, nie watowane w kulkę) do innego użycia.Jeśli używasz stylu sklepu spożywczego ciasta francuskiego (ten rodzaj, który jest w 17½-uncji dwupak z każdym arkuszu złożonym w trzecich) musisz rozwałkować ciasto. W takim przypadku pozostaw je złożone na trzecie części, ale układaj je jeden na drugim, zorientowane w tym samym kierunku. Następnie, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto francuskie, tworząc prostokąt o grubości około ¼ cala. Następnie przyciąć ciasto na 12-calowy-by-9-calowy prostokąt; przenieść go do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia, który został spritzed wodą. Będzie dodatkowe ciasto francuskie, zachowaj je (ułożone i złożone, nie watowane w kulkę) do innego użycia.Gdy prostokąt siedzi na blasze do pieczenia, Wytnij osiem ½ - calowych pasków z długiej strony ciasta francuskiego, przesuń paski do blatu i w razie potrzeby włóż pozostały prostokąt 8-calowy na 9-calowy. Starannie posmaruj krawędź mycia jajkiem o szerokości ½ cala wzdłuż każdej krawędzi prostokąta ciasta francuskiego; zachowaj pozostałą myjkę jajeczną do szczotkowania zmontowanej tarty. Użyj czterech pozostałych pasków ciasta francuskiego, aby stworzyć podniesioną granicę; przycinanie kawałków, aby pasowały do każdego rogu. Naciśnij delikatnie palcami, aby przylegać. Odstawić 4 ostatnie paski ciasta francuskiego jako ozdobny wierzch do tarty (opcjonalnie). Za pomocą widelca lub dokera, wbijaj otwory w dolnej części skorupy tart (nie podniesioną krawędź).
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Przełożyć skorupę tarty do lodówki, aby schłodzić bez przykrycia, na około 1 godzinę. Pomoże to ciastu zachować swój kształt i dobrze wzrosnąć.Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej, a następnie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. rdzeń i pokrój jabłko na co najmniej 36 cienkich plasterków. Wrzucić je z sokiem z cytryny i pozostałe 2 łyżki cukru, aż dobrze pokryte. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjmij skorupę tarty i nadzienie migdałowe z lodówki. Za pomocą łyżki dollop nadzienie migdałowe równomiernie na dnie powłoki tart. Następnie rozprowadź nadzienie z tyłu łyżki równomiernie po wewnętrznej stronie skorupy tarty. Uważaj, aby utrzymać go w granicach. Ułóż plasterki jabłka w trzech rzędach po 12 nakładających się plasterków jabłka (lub więcej do smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Wyszczotkuj odsłoniętą granicę ciasta francuskiego (wierzchy i boki) z większą ilością mycia jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
JajkoJajko
6
Pozostałe paski ciasta francuskiego układamy dekoracyjnie na jabłkach. Delikatnie przyciśnij palcami, aby się przylgnąć (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Całą powierzchnię tarty (ciasto francuskie i jabłka) umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
JajkoJajko
8
Posypać cukrem Turbinado, następnie przełożyć do rozgrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec, aż nadmuchane i dobrze rumiane; 40 do 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić na stojaku.
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn