Tarta Jabłkowo-Migdałowa Kardamonowa
Jabłko migdałowy kardamon tarta może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 317 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowe migdały, cukier turbinado, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa), Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową, oraz Ciasto Kardamonowo-Jabłkowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały, ½ szklanki cukru, 1 całe jajko, Calvados (jeśli jest używany), kardamon i sól w misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Pulsuj wiele razy, aż utworzy się miękka pasta.
Dodać masło; blend aż dobrze połączone, o 10 sekund. Zeskrobać mieszaninę do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.Jeśli używasz jednego dużego arkusza 14-uncji komercyjnego ciasta francuskiego, przyciąć go do prostokąta 12-calowego na 9-calowy, a następnie przenieść go do pergaminu wyłożonego blachą do pieczenia, która została lekko spryskana wodą. Będzie dodatkowe ciasto francuskie, zachowaj je (ułożone i złożone, nie watowane w kulkę) do innego użycia.Jeśli używasz stylu sklepu spożywczego ciasta francuskiego (ten rodzaj, który jest w 17½-uncji dwupak z każdym arkuszu złożonym w trzecich) musisz rozwałkować ciasto. W takim przypadku pozostaw je złożone na trzecie części, ale układaj je jeden na drugim, zorientowane w tym samym kierunku. Następnie, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto francuskie, tworząc prostokąt o grubości około ¼ cala. Następnie przyciąć ciasto na 12-calowy-by-9-calowy prostokąt; przenieść go do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia, który został spritzed wodą. Będzie dodatkowe ciasto francuskie, zachowaj je (ułożone i złożone, nie watowane w kulkę) do innego użycia.Gdy prostokąt siedzi na blasze do pieczenia, Wytnij osiem ½ - calowych pasków z długiej strony ciasta francuskiego, przesuń paski do blatu i w razie potrzeby włóż pozostały prostokąt 8-calowy na 9-calowy. Starannie posmaruj krawędź mycia jajkiem o szerokości ½ cala wzdłuż każdej krawędzi prostokąta ciasta francuskiego; zachowaj pozostałą myjkę jajeczną do szczotkowania zmontowanej tarty. Użyj czterech pozostałych pasków ciasta francuskiego, aby stworzyć podniesioną granicę; przycinanie kawałków, aby pasowały do każdego rogu. Naciśnij delikatnie palcami, aby przylegać. Odstawić 4 ostatnie paski ciasta francuskiego jako ozdobny wierzch do tarty (opcjonalnie). Za pomocą widelca lub dokera, wbijaj otwory w dolnej części skorupy tart (nie podniesioną krawędź).
Przełożyć skorupę tarty do lodówki, aby schłodzić bez przykrycia, na około 1 godzinę. Pomoże to ciastu zachować swój kształt i dobrze wzrosnąć.Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej, a następnie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. rdzeń i pokrój jabłko na co najmniej 36 cienkich plasterków. Wrzucić je z sokiem z cytryny i pozostałe 2 łyżki cukru, aż dobrze pokryte. Odstawić.
Wyjmij skorupę tarty i nadzienie migdałowe z lodówki. Za pomocą łyżki dollop nadzienie migdałowe równomiernie na dnie powłoki tart. Następnie rozprowadź nadzienie z tyłu łyżki równomiernie po wewnętrznej stronie skorupy tarty. Uważaj, aby utrzymać go w granicach. Ułóż plasterki jabłka w trzech rzędach po 12 nakładających się plasterków jabłka (lub więcej do smaku).
Wyszczotkuj odsłoniętą granicę ciasta francuskiego (wierzchy i boki) z większą ilością mycia jaj.
Pozostałe paski ciasta francuskiego układamy dekoracyjnie na jabłkach. Delikatnie przyciśnij palcami, aby się przylgnąć (opcjonalnie).
Całą powierzchnię tarty (ciasto francuskie i jabłka) umyć jajkiem.
Posypać cukrem Turbinado, następnie przełożyć do rozgrzanego piekarnika.
Piec, aż nadmuchane i dobrze rumiane; 40 do 45 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.