Tarta jabłkowa Tatin jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 3G białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Mieszanka soli, jabłek, wody z lodem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na improvable spoonacular wynik 9%. Podobne przepisy obejmują Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Tarte Tatin (upside down apple tart).
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby skórka: w robocie kuchennym połączyć masło, mąkę, cukier, sól i skórkę z cytryny. Pulse aż wygląda jak drobno startego Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Parmigiano Reggiano
Masło
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać żółtko i 1 do 2 łyżek wody. Puls, puls, puls, aż mieszanina się połączy. Jeśli wydaje się trochę suche dodać trochę więcej wody i puls, puls, puls. Mieszanina powinna połączyć się w kulkę. Wyrzuć całość na czystą, lekko mączną powierzchnię roboczą. Zagnieść mieszaninę 1 lub 2 razy, aby uzyskać gładką piłkę. Za pomocą wałka do ciasta lub palców rozwałkuj lub naciśnij ciasto na równe koło o średnicy około 11 do 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Woda
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
4
Przenieść do arkusza cookie wyłożone folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej na noc, pokryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Aby zrobić nadzienie: podczas schładzania ciasta umieść cukier, cydr jabłkowy, sok z cytryny i nasiona wanilii w 10-calowej patelni nonstick ovenproof. Mieszać, aby połączyć. Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę do wrzenia, od czasu do czasu szczotkując boki patelni szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie, jeśli to konieczne. Po 6 do 7 minutach mieszanina w końcu zacznie zmieniać kolor na jasnobrązowy. Delikatnie przesuwaj patelnię, aby ułatwić równomierne gotowanie. Gotuj mieszaninę przez kolejną minutę, aż mieszanina stanie się znacznie głębszym bursztynowym kolorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Jabłecznik
Sok Z Cytryny
Ciasto
Nasiona
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia
7
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, 2 poklepać na raz. Mieszanina będzie pękać. W porządku, tylko uważaj, żeby nic z tego nie mieć na siebie. Gdy całe masło zostanie włączone, zacznij układać jabłka zaokrąglone bok w dół w kółko. Postaraj się to zrobić zgrabnie i w ładny sposób. Pamiętaj, że dno będzie górą!
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Masło
8
Przełóż patelnię do palnika i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i umieść na wierzchu jabłek. Przykryj ciasto na brzegach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 do 25 minut lub aż ciasto będzie złotobrązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Niech tarta ostygnie przez 10 do 15 minut.
13
Połóż półmisek do góry nogami na wierzchu ciasta i ostrożnie odwróć półmisek i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Niech tarta delikatnie spadnie z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Tartę pokroić na pojedyncze kawałki i udekorować odrobiną słodzonego mascarpone.