Tarta gruszkowa z kremem migdałowym
Tarta gruszkowa z kremem migdałowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 290 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ciasto tart dysku, sól, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta z kremem gruszkowo-migdałowym, Tarta z gruszką i migdałami, oraz Tarta Z Gruszką Migdałową.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtka i cukier, aż staną się blade i gęste.
Ubić mąkę, sól i 1 łyżkę mleka. W średnim rondlu, doprowadzić pozostałe mleko tylko na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj gorące mleko do mieszaniny jaj.
Zeskrobać mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Gotować przez 2 minuty. Śmietanę zeskrobać do małej miseczki i wymieszać z wanilią. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu do ciast i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Delikatnie przełóż ciasto do 11-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem, najlepiej nie ciemnej patelni. Trim wszelkie zwisające ciasto równo z obręczy. Nakłuć dno kilka razy widelcem i przechowywać w lodówce, aż firma, o 10 protokół.
Wyłóż ciasto folią, pozostawiając 2 cale zwisu i napełnij patelnię ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Piec skorupę tarty na środku piekarnika przez 12 minut, lub aż ledwo ustawić i blady złoty. Wyciągnij folię i ciężary i piec przez 5 minut dłużej, lub aż skorupa jest lekko rumiane i suche w dotyku, ale nie gotowane przez.
Gruszki obrać i pokroić na pół. Używając kulek melonowych, wyjmij rdzenie. Natrzyj gruszki pokrojoną stroną cytryny, aby zapobiec przebarwieniom. Cienko pokroić każdą gruszkę na pół w poprzek, utrzymując połówki w stanie nienaruszonym. Używając dłoni, lekko przyciśnij pokrojone gruszki, aby je odciągnąć.
W średniej misce, ubić masło, aż będzie gładkie i kremowe.
Dodać cukier cukierniczy, zmielone migdały, skrobię kukurydzianą, rum i ostudzoną śmietanę i ubić na gładką masę.
Dodać jajko i ubić do wymieszania.
Krem migdałowy rozprowadzić w skorupce tarty. Za pomocą długiej metalowej szpatułki ułóż pokrojone gruszki w promieniujący wzór na kremie, utrzymując połówki w stanie nienaruszonym.
Posypać tartę z granulowanym cukrem i piec, aż krem migdałowy jest rumiany i zestaw, gruszki są miękkie i po prostu zaczyna brązowy i skorupa jest złoty, o 40 protokół.