Tarta figowa z pistacjową skórką może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, mielone goździki, Prażone pistacje i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Jeżyn Ze Skórką Pistacjową, Tarta malinowa ze skórką pistacjową, oraz Tarta z kozim serem miodowym ze skórką pistacjową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połączyć figi z wodą, cukrem, cynamonem, gałką muszkatołową, goździkami, sokiem z cytryny i skórką oraz szczyptą soli i doprowadzić do wrzenia. Figi dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, a ciecz jest gęsta i syropowata, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Ochłoń.
4
W robocie kuchennym pulsuj pistacje, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Przenieść orzechy do dużej miski i dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Srebrne Nonpareile
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodać całe jajko, żółtka i wanilię i wymieszać lub zagnieść do równomiernego połączenia. Odłam jedną trzecią ciasta i spłaszcz na dysk. Wklep pozostałe ciasto na inny dysk. Owinąć oba kawałki w plastiku i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Spryskaj 11-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem za pomocą sprayu do gotowania oleju roślinnego. Naciśnij większy dysk ciasta na dole i po bokach patelni do ciasta, aby utworzyć nawet 1/4-do 1/3-cala grubości skorupy. Odciąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Pancetta, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 1/4 Cala
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
10
Rozłóż nadzienie figowe na skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
11
Rozwiń mniejszy dysk między 2 arkuszami papieru woskowego na 12-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Usuń 1 arkusz papieru woskowego i odwróć górną skórkę nad nadzieniem. Dociśnij krawędzie, aby uszczelnić i odciąć nadmiar. Schłodzić tartę przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego