Tarta Dwu-Ziemniaczana
Dwa ziemniaki Tart Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, ząbek czosnku, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 35%. Spróbuj Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Tarka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć duże kwadratowe naczynie do pieczenia folią i umieścić na środku piekarnika. Spray 9 1/2 - do 10-calowy Żłobiony tart patelni z sprayem do gotowania; odstawić.
Powierzchnia robocza pyłu lekko z mąką. Rozwiń ciasto i rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę. Dopasuj patelnię do tarty i naciśnij zwis do wewnątrz, aby wzmocnić bok. Nakłuć dno w kilku miejscach widelcem. Schłodzić 30 minut (lub zamrozić 10 minut).
Umieść kawałek pergaminu na skorupie w patelni i wypełnij ciężarami ciasta.
Piec w piekarniku, aż ciasto tylko zestawy (15-20 minut), następnie usunąć pergamin i wagi i piec, aż dno jest bladozłoty (5-10 minut więcej).
Wyjąć z piekarnika i natychmiast umyć spód białkiem jajka; całkowicie ostudzić.
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę.
Dodaj do miski wraz ze śmietaną, mleko, gałka muszkatołowa, sól, i pieprz.
Trzepaczka do połączenia.
Ziemniaki warstwowe, na przemian Yukon Golds i bataty, na patelni tartej.
Wlać mieszankę śmietany na ziemniaki, naciskając delikatnie, aby rozprowadzić płyn.
Wierzch posypać parmezanem i kropką z masłem. Przykryj powierzchnię bezpośrednio okrągłym papierem pergaminowym.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie (test z małym ostrym nożem), 40-50 minut.
Usuń pergamin i piec, aż zbrązowieje w miejscach (15-20 minut). Schłodzić w patelni na stojaku 20 minut przed wyjęciem strony patelni.