Tarta Drogi Mlecznej
Droga Mleczna tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 5G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kakao w proszku, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tarta Drogi Mlecznej, Tarta Drogi Mlecznej, oraz Tarta Drogi Mlecznej.
Instrukcje
Mąkę i kakao ubić w średniej misce. Ubij masło i cukier puder w innej średniej misce, aż dobrze wymieszane. Ubij żółtko.
Dodać mieszankę mąki w 2 dodatkach, ubijając tylko do wymieszania. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik i przechowywać w lodówce 2 godziny.
Ciasto podzielić na 6 równych kawałków. Naciśnij każdy na dole i do góry strony 4 1/2-cala-Średnica tartlet patelni z wyjmowanym dnem. Przechowywać w lodówce skorupy 1 godzinę lub zamrażać 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec zimne Skórki aż do zestawu i sucho wyglądające, o 12 protokół, naciskając z tyłu łyżki, jeśli tworzą się pęcherzyki. Fajne skórki w patelniach. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.
W średniej misce umieścić mleczną czekoladę. Doprowadzić 1 1/2 szklanki śmietany na wolnym ogniu w małym rondlu.
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę; odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki śmietany i masła w małym rondlu i mieszać na średnim ogniu, aż masło topi się; zdjąć z ognia.
Połącz cukier i 3 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż kolor jest głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z mokrą szczotką ciasta i wirowanie patelni, o 8 protokół. Natychmiast dodać gorącą mieszankę śmietanowo-maślaną (mieszanina będzie energicznie bąbelkować).
Wyjąć z ognia i mieszać, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuścić.
Przenieść karmel do małej miseczki i schłodzić do lekko jędrne (pół-miękkie), często mieszając, około 40 minut.
Łyżka karmelu do środka pieczonych skórek (około 2 łyżki stołowe na każdą skórkę). Odstawić.
Używając miksera elektrycznego, ubij schłodzoną mleczną mieszankę czekolady z kremem, aż do uzyskania szczytów; łyżką pokrój Karmel w Skórki, dzieląc równo (około 1/2 szklanki na każdą skórkę) i równomiernie rozprowadzając. Schłodzić co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Usuń tartlets z patelni. Lekko przesiać kakao w proszku na tartaletki i podawać.