Tarta Czekoladowo-Orzechowa
Tarta czekoladowo-orzechowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, miód, czekoladę z orzechami laskowymi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Tarta Czekoladowo-Orzechowa, Tarta Czekoladowo-Orzechowa, oraz Tarta Czekoladowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Obficie nasmaruj 9-calowy talerz ciasta.
W dużej misce śmietany razem masło lub margaryna, brązowy cukier, i miód.
Dodać jajko i zmiksować, aż mieszanina będzie gładka.
W osobnej misce połączyć mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Dokładnie wymieszać, a następnie dodać do mieszaniny cukru. Mieszaj, aż dobrze się połączą. Podziel ciasto na pół.
Nadziewanymi mąką palcami wcisnąć połowę ciasta na dno natłuszczonej płyty ciasta.
Umieść talerz ciasta w zamrażarce, a drugą połowę ciasta włóż do lodówki.
Po 20 minutach wyjmij talerz z zamrażarki.
Rozprowadzić czekoladę z orzechów laskowych na zamrożonym cieście.
Pozostałe ciasto rozwałkować pomiędzy 2 arkuszami woskowanego papieru. Dopasuj ciasto na wierzchu warstwy czekoladowych orzechów laskowych i mocno naciśnij na krawędziach, aby uszczelnić.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, aż lekko rumiane. Ostudzić 5 minut, a następnie pokroić na 8 plastrów. Przed podaniem pozostawić tartę do całkowitego ostygnięcia na talerzu ciasta.