Tarta czekoladowo-malinowa z kremem z białej czekolady
Tarta czekoladowo-malinowa z kremem z białej czekolady może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 185 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ubitej polewy, białko jaja, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tarta Malinowa Z Białej Czekolady, Czerwono-Złota Malinowa Tarta Z Białą Czekoladą, oraz Zawijana Tarta Z Białej Czekolady Maliny.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, umieść pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; proces do postaci drobnych okruchów.
Umieścić 1 białko jaja w małej misce; ubić widelcem do spienienia.
Dodać 3 łyżki ubitego białka przez zsyp żywności z robot na; proces tylko do połączenia. Resztki białka należy wyrzucić. Naciśnij mieszaninę okruchów na 9-calowej okrągłej, wyjmowanej patelni do tarty lub 9-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 7 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, połącz mleko, 2 łyżki cukru i żółtka jaj w małym rondlu.
Posypać żelatynę równomiernie mieszaniną mleka.
Odstawić 5 minut. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż żelatyna rozpuszcza się i mieszanina zaczyna gęstnieć, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać białą czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Zeskrobać białą czekoladę do średniej miski.
Umieść miskę w większej wypełnionej lodem misce, aż mieszanina ostygnie i zgęstnieje (około 4 minut), ciągle mieszając (nie pozwól, aby mieszanina żelatyny się ustawiła). Delikatnie wymieszać 1/4 szklanki ubitej polewy do mieszaniny białej czekolady; delikatnie złożyć w pozostałych 3/4 szklanki ubitej polewy.
Zeskrobać przygotowaną skórkę za pomocą gumowej szpatułki; rozprowadzić równomiernie do krawędzi Skórki. Przykryć patelnię folią; schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Aby przygotować polewę, umieść Maliny w dużej misce.
Usuń folię z patelni do tarty; Usuń boki patelni do tarty.
Galaretkę rozgrzać w małym rondlu, aż się rozpuści, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem.
Mieszankę galaretki skropić malinami; delikatnie wrzucić do herbu. Łyżka mieszanki malin równomiernie na nadzieniu. Przechowywać w lodówce, odkryte, 15 minut.
Dekoruj czekoladowymi lokami i liśćmi mięty, w razie potrzeby.