Tarta czekoladowo-malinowa z kremem z białej czekolady

Tarta czekoladowo-malinowa z kremem z białej czekolady
Tarta czekoladowo-malinowa z kremem z białej czekolady może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 185 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ubitej polewy, białko jaja, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tarta Malinowa Z Białej Czekolady, Czerwono-Złota Malinowa Tarta Z Białą Czekoladą, oraz Zawijana Tarta Z Białej Czekolady Maliny.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, umieść pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; proces do postaci drobnych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Umieścić 1 białko jaja w małej misce; ubić widelcem do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać 3 łyżki ubitego białka przez zsyp żywności z robot na; proces tylko do połączenia. Resztki białka należy wyrzucić. Naciśnij mieszaninę okruchów na 9-calowej okrągłej, wyjmowanej patelni do tarty lub 9-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Forma TartaForma Tarta
5
Piec w temperaturze 350 przez 7 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
6
Aby przygotować nadzienie, połącz mleko, 2 łyżki cukru i żółtka jaj w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Posypać żelatynę równomiernie mieszaniną mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MlekoMleko
8
Odstawić 5 minut. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż żelatyna rozpuszcza się i mieszanina zaczyna gęstnieć, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
9
Zdjąć z ognia; dodać białą czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Zeskrobać białą czekoladę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Umieść miskę w większej wypełnionej lodem misce, aż mieszanina ostygnie i zgęstnieje (około 4 minut), ciągle mieszając (nie pozwól, aby mieszanina żelatyny się ustawiła). Delikatnie wymieszać 1/4 szklanki ubitej polewy do mieszaniny białej czekolady; delikatnie złożyć w pozostałych 3/4 szklanki ubitej polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
Biała CzekoladaBiała Czekolada
żelatynażelatyna
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Zeskrobać przygotowaną skórkę za pomocą gumowej szpatułki; rozprowadzić równomiernie do krawędzi Skórki. Przykryć patelnię folią; schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
12
Aby przygotować polewę, umieść Maliny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Usuń folię z patelni do tarty; Usuń boki patelni do tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
14
Galaretkę rozgrzać w małym rondlu, aż się rozpuści, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
16
Mieszankę galaretki skropić malinami; delikatnie wrzucić do herbu. Łyżka mieszanki malin równomiernie na nadzieniu. Przechowywać w lodówce, odkryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
GalaretkaGalaretka
17
Dekoruj czekoladowymi lokami i liśćmi mięty, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
MiętaMięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn