Tarta czekoladowa z plastrem miodu
Przepis tarta czekoladowa z plastrem miodu może być wykonana w około 1 godzinę i 10 minut. Na 1,21 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 467 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jajek, crème fraîche, masła i wodorowęglanu sody. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Plaster miodu, Sernik O Strukturze Plastra Miodu, oraz Pręty O Strukturze Plastra Miodu.
Instrukcje
Aby zrobić plaster miodu, masło dużą blachę do pieczenia i linię z pergaminem do pieczenia. W dużym rondlu podgrzej złoty syrop i cukier, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować, aż stanie się ciemny karmel, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 2 minuty.
Dodaj wodorowęglan sody i trzepać jak szalony; pęcherzyki będą bardzo gorące, więc uważaj, aby nie plusk na Ciebie. Szybko wlać na tacę, aby ustawić. Można zrobić do tego etapu 2 dni do przodu.
Wyłożyć z ciasta okrągłą, luźną blachę o średnicy 23 cm, pozostawiając dodatkowe zwisające krawędzie. Schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłożyć ciasto z pergaminem do pieczenia, wypełnić ryżem lub fasolą do pieczenia i piec przez 15 minut.
Usuń fasolę do pieczenia i pergamin, i piec przez kolejne 5-7 minut, aż złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i obrócić na wentylator 140C / 120C / Gaz
Aby zrobić nadzienie, umieść czekoladę w misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. Pozostawić do rozpuszczenia bez zbytniego mieszania.
Śmietanę umieścić na małej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Jajka ubić w dużej misce, następnie zalać śmietaną, cały czas mieszając.
Dodać czekoladę do mieszaniny śmietany wraz ze szczyptą soli i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Ostrożnie wlać mieszaninę do koperty na tartę, wstawić do piekarnika i wyłączyć. Po 20 minutach wyjąć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny, aby ustawić.
Tarta podawaj w plastrach rozsypanych pokruszoną plastrem miodu, z crme frache na boku.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.