Tarta czekoladowa z plastrem miodu

Tarta czekoladowa z plastrem miodu
Przepis tarta czekoladowa z plastrem miodu może być wykonana w około 1 godzinę i 10 minut. Na 1,21 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 467 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jajek, crème fraîche, masła i wodorowęglanu sody. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Plaster miodu, Sernik O Strukturze Plastra Miodu, oraz Pręty O Strukturze Plastra Miodu.

Instrukcje

1
Aby zrobić plaster miodu, masło dużą blachę do pieczenia i linię z pergaminem do pieczenia. W dużym rondlu podgrzej złoty syrop i cukier, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować, aż stanie się ciemny karmel, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Złoty SyropZłoty Syrop
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj wodorowęglan sody i trzepać jak szalony; pęcherzyki będą bardzo gorące, więc uważaj, aby nie plusk na Ciebie. Szybko wlać na tacę, aby ustawić. Można zrobić do tego etapu 2 dni do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Wyłożyć z ciasta okrągłą, luźną blachę o średnicy 23 cm, pozostawiając dodatkowe zwisające krawędzie. Schłodzić przez 30 minut.
4
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Wyłożyć ciasto z pergaminem do pieczenia, wypełnić ryżem lub fasolą do pieczenia i piec przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Usuń fasolę do pieczenia i pergamin, i piec przez kolejne 5-7 minut, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Wyjąć z piekarnika i obrócić na wentylator 140C / 120C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Aby zrobić nadzienie, umieść czekoladę w misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. Pozostawić do rozpuszczenia bez zbytniego mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Śmietanę umieścić na małej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Jajka ubić w dużej misce, następnie zalać śmietaną, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Dodać czekoladę do mieszaniny śmietany wraz ze szczyptą soli i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Ostrożnie wlać mieszaninę do koperty na tartę, wstawić do piekarnika i wyłączyć. Po 20 minutach wyjąć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny, aby ustawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Tarta podawaj w plastrach rozsypanych pokruszoną plastrem miodu, z crme frache na boku.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn