Tarta Cytrynowo-Pistacjowa
Tarta cytrynowo-pistacjowa może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, żółtka, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tarta Cytrynowo-Pistacjowa, Tarta Z Morelami, Pistacjami I Cytryną, oraz Tarta limonkowo-pistacjowa.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w procesorze.
Dodać masło; pokroić, włączając / wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać żółtko i 3 łyżki lodowatej wody. Proces aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Złóż zwis i naciśnij, tworząc wysoko stojącą obręcz. Przebić widelcem. Przykryć i zamrozić 20 minut.
Piec ciasto do głębokiego złota, o 40 protokół.
Przenieś do szafy; Super.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Ubij 1 szklankę cukru i 5 kolejnych składników. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, stale ubijając, około 10 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i ubijaj 2 minuty dłużej.
Wlać gorące nadzienie do skorupy. Chill uncovered aż do napełnienia jest ustawiony, około 2 godzin.
Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią. Wymieszać 2 łyżki cukru i 4 łyżeczki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień; gotować bez mieszania, aż blady złoty, o 6 protokół.
Dodać pistacje i wymieszać.
Rozprowadzić pistacje w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu. Całkowicie fajne. Grubo posiekać pistacje. (Tarta i pistacje mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć tarta; przechowywać schłodzone. Przechowywać pistacje hermetyczne w temperaturze pokojowej.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
Posypać pistacje w 2-calowy granicy wokół krawędzi tart.