Tarta Cytrynowo-Pistacjowa

Tarta Cytrynowo-Pistacjowa
Tarta cytrynowo-pistacjowa może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, żółtka, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tarta Cytrynowo-Pistacjowa, Tarta Z Morelami, Pistacjami I Cytryną, oraz Tarta limonkowo-pistacjowa.

Instrukcje

1
Mąkę i sól połączyć w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodać masło; pokroić, włączając / wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać żółtko i 3 łyżki lodowatej wody. Proces aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Złóż zwis i naciśnij, tworząc wysoko stojącą obręcz. Przebić widelcem. Przykryć i zamrozić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
7
Piec ciasto do głębokiego złota, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieś do szafy; Super.
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij 1 szklankę cukru i 5 kolejnych składników. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, stale ubijając, około 10 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i ubijaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać gorące nadzienie do skorupy. Chill uncovered aż do napełnienia jest ustawiony, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
4
Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią. Wymieszać 2 łyżki cukru i 4 łyżeczki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień; gotować bez mieszania, aż blady złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Dodać pistacje i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
6
Rozprowadzić pistacje w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu. Całkowicie fajne. Grubo posiekać pistacje. (Tarta i pistacje mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć tarta; przechowywać schłodzone. Przechowywać pistacje hermetyczne w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
8
Posypać pistacje w 2-calowy granicy wokół krawędzi tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
9
Tarta pokroić w kliny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn