Meyer Lemon Curd Tart to bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i przyjazny przepis na 12 porcji. Ten deser ma 336 kalorii, 3 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soku z cytryny Meyer, masła, masła i żółtka jaja. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 15%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Meyer Lemon Curd Tart, Meyer Lemon Curd i Meyer Lemon Curd.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
1
Włóż masło, cukier, mąkę, żółtko i sól do robota kuchennego i miksuj przez 30 do 60 sekund lub do momentu, aż mieszanina uzyska ziarnistą konsystencję, czyli to, co lubię nazywać etapem „parmezanu”.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj połowę wody i wykonaj pulsację robota kuchennego 2 do 3 razy. Ciasto powinno zacząć się łączyć, w razie potrzeby dodać pozostałą wodę. Sprawdź konsystencję ciasta, zaciskając małą garść w pięści. Jeżeli ciasto będzie się trzymać razem, to konsystencja jest prawidłowa. Jeżeli nie, dolej do ciasta trochę więcej wody. Gdy ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję, wyłóż je na czystą powierzchnię roboczą. Czubkiem dłoni rozsmaruj ciasto prosto do przodu i zwiń je z powrotem opuszkami palców. Powtórz ten proces jeszcze 1 do 2 razy, w razie potrzeby posyp mąką. Z ciasta uformuj dysk, zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na grubość od 1/8 do 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Ciasto wyłożyć do formy do tarty. Wyłóż ciasto na boki formy do tarty, zwijając mały kawałek ciasta w kulkę i wpychając go w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Przewiń górną krawędź formy do tarty wałkiem do ciasta, aby odciąć dodatkowe ciasto z formy i uzyskać chrupiący brzeg. Przykryj ciasto folią aluminiową i delikatnie wbij folię w boczne krawędzie, aby dopasować ją do formy. Dzięki temu boki tarty będą wysokie i proste podczas pieczenia. Wypełnij formę do tarty suszoną fasolą i włóż do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
6
Piecz przez 10 do 12 minut, usuń folię i fasolę i piecz jeszcze przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki
7
Wyjmij formę tarty z piekarnika i ostudź. Ciasto powinno być złociste i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
W misce wymieszaj sok z cytryny, skórkę, cukier, jajka i sól i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieścić w rondlu i doprowadzić do średniego ognia. Gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Zdjąć z ognia i dodawać masło, 2 razy na raz, aż się połączy i uzyska jedwabistą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Wlać lemon curd do przygotowanej tarty i piec w nagrzanym piekarniku, aż lemon curd stwardnieje, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
13
Przed cięciem ostudź całkowicie.
14
Do dekoracji: W małej misce wymieszaj jagody, cukier i sok z cytryny.
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tartę. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "