Tarta Cytrynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty cytrynowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 407 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, mąkę, jajka plus jedno białko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Całą Cytryną, Down Under Lemon Tart, oraz Tarta Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. W misce robota dodać mąkę, cukier cukierniczy i sól. Puls do wymieszania.
Dodać zimne masło i pulsować, aż do wymieszania i wielkości małego groszku, około 5 impulsów.
Dodaj jajko i pulsuj, aż ciasto połączy się w kulkę.
Wyjąć ciasto z procesora.
Naciśnij ciasto do 9 cala tart patelni. Nakłuć ciasto widelcem. Schłodzić tarta shell w lodówce przez 30 minut. Spód tarty przykryć papierem do pieczenia, a następnie wypełnić cieście lub fasolą.
Piec skorupę przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Wykonaj nadzienie: w średniej misce użyj elektrycznego trzepaka, aby lekko ubić jajka i białko jaja.
Ubić w cukrze, skórce i soku. Beat na niskie, aż połączone i lekko zagęszczony, około 2 minut.
W małej misce, beat śmietany aż jej gruby, ale nie bita, o 3 protokół. Złożyć krem do mieszaniny cytryny.
Wlać nadzienie do skorupy tartej i piec przez 40 minut.
Ostudzić całkowicie przed podaniem.