Tarta cebulowa z musztardą i koprem włoskim

Tarta cebulowa z musztardą i koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tarty cebulowej z musztardą i koprem włoskim. Ten przepis służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ciepłą wodę, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Cebulowa Z Musztardą I Koprem Włoskim, Musztarda Z Kopru Włoskiego, oraz Koper Włoski-Tarta Pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieścić 1 1/2 szklanki mąki w średniej misce, następnie zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę drożdży do dobrze. Wymieszać razem jajko, 1 łyżkę oleju i 1 1/2 łyżeczki soli widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszaninę jajek do mieszaniny drożdży i wymieszać drewnianą łyżką lub opuszkami palców, stopniowo dodając mąkę, aż powstanie miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Przenieść ciasto na mąkę i zagnieść, pracując w dodatkowej mące (do 1/4 szklanki), w razie potrzeby, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Przełożyć ciasto do naoliwionej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podczas gdy ciasto rośnie, ciepło Pozostałe 1/3 Puchar oleju w 12-calowej patelni ciężkich na średnim ogniu, aż migotanie, następnie podsmażyć nasiona kopru włoskiego, aż ciemniejszy odcień, o 30 sekund. Wymieszać cebulę, pozostałą łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i przykryć cebulę bezpośrednio okrągłym papierem do pieczenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i złotobrązowa, 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
CebulaCebula
PieprzPieprz
CiastoCiasto
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
7
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Zagnieść ciasto delikatnie na mące z mąką ręce, aby spuścić powietrze. Pat się ciasto na dużej blachy ciężkiej do pieczenia (najlepiej niebieskiej stali) w 15-przez 12-calowy prostokąt, obracając się lub zaciskając krawędzi, a następnie pędzla musztarda równomiernie na ciasto, pozostawiając 1/2-calowy granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Cebulę rozłożyć równomiernie na musztardzie, następnie posypać równomiernie serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SerSer
CebulaCebula
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Piec tarta, aż skorupa będzie złoty kolor, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pokroić na 2-calowe kwadraty lub diamenty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Mieszankę cebuli można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn