Tarta cebulowa z musztardą i koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tarty cebulowej z musztardą i koprem włoskim. Ten przepis służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ciepłą wodę, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Cebulowa Z Musztardą I Koprem Włoskim, Musztarda Z Kopru Włoskiego, oraz Koper Włoski-Tarta Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Umieścić 1 1/2 szklanki mąki w średniej misce, następnie zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę drożdży do dobrze. Wymieszać razem jajko, 1 łyżkę oleju i 1 1/2 łyżeczki soli widelcem.
Dodać mieszaninę jajek do mieszaniny drożdży i wymieszać drewnianą łyżką lub opuszkami palców, stopniowo dodając mąkę, aż powstanie miękkie ciasto.
Przenieść ciasto na mąkę i zagnieść, pracując w dodatkowej mące (do 1/4 szklanki), w razie potrzeby, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.
Przełożyć ciasto do naoliwionej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Podczas gdy ciasto rośnie, ciepło Pozostałe 1/3 Puchar oleju w 12-calowej patelni ciężkich na średnim ogniu, aż migotanie, następnie podsmażyć nasiona kopru włoskiego, aż ciemniejszy odcień, o 30 sekund. Wymieszać cebulę, pozostałą łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i przykryć cebulę bezpośrednio okrągłym papierem do pieczenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i złotobrązowa, 1 do 1 1/4 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Zagnieść ciasto delikatnie na mące z mąką ręce, aby spuścić powietrze. Pat się ciasto na dużej blachy ciężkiej do pieczenia (najlepiej niebieskiej stali) w 15-przez 12-calowy prostokąt, obracając się lub zaciskając krawędzi, a następnie pędzla musztarda równomiernie na ciasto, pozostawiając 1/2-calowy granicy wokół krawędzi.
Cebulę rozłożyć równomiernie na musztardzie, następnie posypać równomiernie serem.
Piec tarta, aż skorupa będzie złoty kolor, 30 do 35 protokół.
Pokroić na 2-calowe kwadraty lub diamenty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Mieszankę cebuli można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.