Tarta Brzoskwiniowo-Nektarynowa
Tarta brzoskwiniowo-nektarynowa może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka brzoskwiń, konfitury brzoskwiniowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tarta bezowa z brzoskwinią, nektaryną i morelą, Tarta Nektarynowa, oraz Rustykalna Tarta Nektarynkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blacha do pieczenia wyłożyć papierem do pergaminu; pokryć papierem do pieczenia sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać nektaryny, brzoskwinie i kolejne 4 składniki.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozwiń piecrust na przygotowanej blasze do pieczenia.
Spuścić mieszankę owoców, zastrzegając płyn. Nektaryny i brzoskwinie wrzucić do mąki.
Kopiec nektarynek i brzoskwiń w centrum piecrust, pozostawiając 3-calową granicę. Fold piecrust granicy w górę i nad owocami, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór o 5 cali szerokości w centrum.
Wymieszać razem jajko i 1 łyżkę. woda.
Pędzel piecrust mieszaniną jaj i posypać 1 łyżką. cukier.
Piec w 350 przez 45 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty. Ostrożnie przenieść tartę na pergaminie do stojaka z drutu; ostudzić 20 minut.
Tymczasem w małym rondlu na średnim ogniu zagotuj zarezerwowany płyn nektarynowo-brzoskwiniowy. Gotować 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Szczotka lub mżawka 1 do 2 łyżek. gorąca nektarynka-brzoskwiniowy płyn nad odsłoniętymi owocami w środku tarty.
Podawać natychmiast z pozostałym syropem nektarynowo-brzoskwiniowym i, w razie potrzeby, słodką polewą śmietanową.