Tarta Bananowo-Czekoladowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj bananowej tarty czekoladowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, cukier, okruchy krakersów graham i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Tarta bananowo-czekoladowa z sosami karmelowymi i czekoladowymi, Tarta Czekoladowo-Karmelowo-Bananowa, oraz Karmelizowana Tarta Bananowa Z Słodko-Gorzkim Sosem Czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Zmiksuj okruchy, masło,1/3 szklanki cukru i sól w robocie kuchennym, aż mieszanina zacznie się trzymać i wklep na dno i do góry 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem.
Piec w środku piekarnika, aż strona skorupy będzie jędrna w dotyku, 14 do 18 minut.
Posypać chipsy czekoladowe na gorącą skórkę i odstawić 5 minut, aby zmiękczyć.
Rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy. Ubij śmietanę z pozostałym 1 1/2 łyżki cukru i rumu, aż uzyska miękkie szczyty.
Pokroić banany w plastry o grubości 1/4 cala.
Ubijamy konfitury i dodajemy banany, podrzucając do płaszcza. Łyżka mieszanki bananów do skorupy i top z bitą śmietaną.