Tarta śmietankowa z pomarańczami, miodem i prażoną skórką migdałową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj kremową tartę z pomarańczami, miodem i tostami-skorupą migdałową. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 328 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 11 fanów. Mieszanka migdałów, żółtka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta czekoladowo-wiśniowa z prażoną skórką migdałową (bezglutenowa, Paleo + wegańska), Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pędzel roztopił masło na dnie (nie po bokach) patelni o średnicy 9 cali z ruchomym dnem. Wymieszać mąkę, migdały, cukier i sól w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
2
Dodać 6 łyżek pokrojonych w kostkę. Mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać grubościenny.
3
Dodać żółtko. Zmiksować, aż ciasto trafi w wilgotne grudki. Nacisnąć równomiernie na dolnych i górnych stronach patelni.Ciasto przekłuć widelcem. Zamrozić do początku, co najmniej 30 minut. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Piec Skórki untildeep złoty brąz (skorupa będzie lekko nadmuchać), o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Przenieś skorupę do stojaka andcool całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1
Miejsce 2 łyżeczki wody w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
2
Posypać żelatyną.
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
4
Ubić żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą, i obrać w średniej misce do wymieszania. Bringmilk gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę żółtka milkinto. Wróć do tego samego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Ubij, aż krem zgęstnieje i zagotuje,o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj do rozpuszczenia, a krem będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Przenieść krem do innego mediumbowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
9
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszającokazalnie, około 30 minut (krem będzie bardzo gęsty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
10
Ubij śmietanę w średniej misce, aż osiągnie maksimum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
11
Ubić krem na gładką masę. Składamy śmietanę w kremie w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
12
Przenieść nadzienie do skorupy. Tarta schłodzić do nadzienia, co najmniej 3 godziny i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
13
Wytnij 1/3 cala od góry i dołu każdego z nich. Podstawka 1 pomarańczowa na płaskim końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
14
Odciąć wszystkie skórki i pestki, po konturze offruit. Praca nad miską, pokroić miedzymibrany, uwalniając pomarańczowe segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
15
Delikatnie przesuń końcówkę małego noża międzyrust i boki patelni, aby poluzować skórkę. Pushup tarta pan dno, uwalniając tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Nóż
Patelnia
16
Tarta pokroić w kliny.
17
Transfer toplates. Ułóż kilka pomarańczowych segmentów na każdym klinie tarty; skropić miodem i podawać.