Tarka Gruszkowo-Pomarańczowa

Tarka Gruszkowo-Pomarańczowa
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Zapiekanka gruszkowo-pomarańczowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz twarde dojrzałe gruszki, takie jak d ' Anjou, dżem morelowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekanka Z Gruszki I Czerwonej Cebuli, Zapiekanka Jabłkowo-Gruszkowa, oraz Zapiekanka z dyni i gruszek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pomarańczę opłukać, przeciąć na pół wzdłuż, następnie pokroić w poprzek; wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej połącz pomarańczę, 1/4 szklanki cukru i 2 łyżki wody. Mieszaj często na średnim ogniu, aż płyn odparuje, 4 do 5 minut; uważaj, aby nie przypalić owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Pokrój gruszki wzdłuż na 3/4-calowe plastry i wymieszaj z sokiem z cytryny. W okrągłym naczyniu z quiche o szerokości 10 cali (około 8 filiżanek) lub płytkiej zapiekance, dokładnie ułóż gruszki w jednej warstwie. Włóż kawałki pomarańczy między plasterki gruszki. Łyżka brandy na owocach, następnie posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
4
Piec w piekarniku 450, aż krawędzie owoców będą zabarwione na ciemnobrązowy, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Zamieszaj dżem morelowy, aby zmiękł; kropki równomiernie na owocach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
6
Powrót danie do piekarnika i piec, aż dżem bulgotnie, o 5 protokół. Porcje łyżki na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn