Tarka Do Ziemniaków Hasselback

Tarka Do Ziemniaków Hasselback
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tarki ziemniaczanej Hasselback. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 877 kalorii, 21g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka parmigiano-reggiano, masło, sól koszerna i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarka do ziemniaków Hasselback, Tarka Do Ziemniaków Hasselback, oraz Cheesy Hasselback Potato Gratin.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Sery połączyć w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przełożyć 1/3 masy serowej do osobnej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Do masy serowej dodać śmietanę, czosnek i tymianek. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodaj plasterki ziemniaków i wrzucić z rąk, aż każdy plasterek jest pokryta mieszaniną śmietany, upewniając się, aby oddzielić wszelkie plasterki, które są sklejone, aby uzyskać mieszaninę śmietany między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
6
Posmaruj 2-ćwiartkowe danie zapiekane masłem. Podnieś garść ziemniaków, organizując je w schludny stos i ułóż je w naczyniu żaroodpornym z ich krawędziami ustawionymi pionowo. Kontynuuj umieszczanie ziemniaków w zapiekance, pracując na całym obwodzie i na środku, aż wszystkie ziemniaki zostaną dodane. Ziemniaki powinny być bardzo szczelnie zapakowane. W razie potrzeby pokrój dodatkowe ziemniaki, zalej mieszanką śmietany i dodaj do zapiekanki (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
7
Wlać nadmiar śmietany / mieszanki ser równomiernie na ziemniaki, aż mieszanina pojawi się w połowie drogi do boków zapiekanki. Może nie być potrzebny cały nadmiar płynu (patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
8
Przykryć szczelnie folią i przenieść do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż top będzie blady złoty kolor, o 30 minut dłużej. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, posypać pozostałym serem i powrócić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Piec do głębokiego złocistego brązu i chrupiące na wierzchu, o 30 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Wyjąć z piekarnika, odstawić na kilka minut i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn