Tarka Do Ziemniaków Hasselback
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tarki ziemniaczanej Hasselback. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 877 kalorii, 21g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka parmigiano-reggiano, masło, sól koszerna i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarka do ziemniaków Hasselback, Tarka Do Ziemniaków Hasselback, oraz Cheesy Hasselback Potato Gratin.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sery połączyć w dużej misce.
Przełożyć 1/3 masy serowej do osobnej miski i odstawić.
Do masy serowej dodać śmietanę, czosnek i tymianek. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj plasterki ziemniaków i wrzucić z rąk, aż każdy plasterek jest pokryta mieszaniną śmietany, upewniając się, aby oddzielić wszelkie plasterki, które są sklejone, aby uzyskać mieszaninę śmietany między nimi.
Posmaruj 2-ćwiartkowe danie zapiekane masłem. Podnieś garść ziemniaków, organizując je w schludny stos i ułóż je w naczyniu żaroodpornym z ich krawędziami ustawionymi pionowo. Kontynuuj umieszczanie ziemniaków w zapiekance, pracując na całym obwodzie i na środku, aż wszystkie ziemniaki zostaną dodane. Ziemniaki powinny być bardzo szczelnie zapakowane. W razie potrzeby pokrój dodatkowe ziemniaki, zalej mieszanką śmietany i dodaj do zapiekanki (patrz uwaga powyżej).
Wlać nadmiar śmietany / mieszanki ser równomiernie na ziemniaki, aż mieszanina pojawi się w połowie drogi do boków zapiekanki. Może nie być potrzebny cały nadmiar płynu (patrz uwaga powyżej).
Przykryć szczelnie folią i przenieść do piekarnika.
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż top będzie blady złoty kolor, o 30 minut dłużej. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, posypać pozostałym serem i powrócić do piekarnika.
Piec do głębokiego złocistego brązu i chrupiące na wierzchu, o 30 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika, odstawić na kilka minut i podawać.