Tandetny chleb kukurydziany łyżkowy
Przepis na serowy chleb kukurydziany można przygotować w około 50 minut. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 268 kalorii, 7 g białka i 17 g tłuszczu każda. Mieszanka kukurydzy ziarnistej, śmietany, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także serowy chleb kukurydziany, serowy chleb ziemniaczany i serowy chleb ziemniaczany.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle do miękkości; odłożyć na bok.
W dużej misce ubij jajka; dodać śmietanę, obie puszki kukurydzy, sól i pieprz. Mieszaj mieszankę chleba kukurydzianego, aż się wymiesza. Dodaj smażoną cebulę, jalapeno i 1-1/2 szklanki sera.
Przenieść do natłuszczonej płytkiej formy o pojemności 3 qt. naczynie do pieczenia.
Posypać pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta; lekko ostudzić.