Tandetne Orzo
Cheesy Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka cebuli, mielonego pieprzu, sera fontina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Spróbuj Tandetne Orzo, Tandetne Orzo, oraz Serowy Kurczak Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
W garnku zagotować bulion z kurczaka; wymieszać orzo. Gotować, aż prawie miękkie, o 7 protokół.
Do miski wlać orzo i bulion.
Masło rozgrzać na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i grzyby w roztopionym maśle, aż zmiękną, o 7 protokół.
Wlać wino Marsala i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, 5 do 10 minut. Mieszamy mieszaninę grzybową do orzo.
Wymieszaj groszek, śmietanę, ser fontina, ser mozzarella, sól i pieprz do mieszanki orzo-grzybowej.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
W misce wymieszać bułkę tartą, parmezan i tymianek; posypać mieszanką orzo-grzybową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser topi się i bułka tarta są lekko rumiane, o 25 protokół.