Tamales z serem i nadzieniem Jalapeño
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 147 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1119 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać jalapeño chiles, olej roślinny, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Placki kukurydziane Jalapeño z kozim serem i nadzieniem z boczku, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pociągnij 1/4-calowe sznurki z zarezerwowanych łusek, aby owinąć tamales, lub użyj sznurka; odstaw na bok. Przykryć łuski kukurydzy (w tym ciągnięte sznurki) ciepłą wodą i odstawić do giętkości, co najmniej 30 minut.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj 2 szklanki bulionu i pozostałe składniki ciasta tamale. Ubić mikserem elektrycznym, aż dobrze się połączą, dodając pozostały bulion z kurczaka w razie potrzeby, aby uzyskać miękkie ciasto.
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do gorąca. Gotować i mieszać cebulę w oleju 2 do 3 protokół lub do miękkości. Mieszać w chiles; gotować 1 do 2 minut lub aż gorące.
Osuszyć łuski kukurydzy; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieścić 3 poziom łyżki stołowe ciasta na każdej łuski kukurydzy; lekko rozłożone, co wcięcia w centrum z tyłu łyżki.
Miejsce 1 do 2 paski sera i cebuli i chile na środku ciasta; złożyć ciasto wokół napełniania. Jeśli łuski kukurydzy są zbyt małe, nakładają się na 2 łuski. Fold dolnej jednej trzeciej łuski kukurydzy nad nadzieniem; fold boki w kierunku środka. Krawat Topy ze sznurkami łuski kukurydzy.
W 5-quart holenderski piekarnik, miejsce okrągły regał chłodzący.
Wlać wrzącą wodę w holenderskim piekarniku, prawie dotykając stojaka. (Woda nie powinna dotykać tamales, gdy są dodawane.)
Umieść 6 pustych łusek tamale na górze stojaka. Stand tamales wewnątrz garnków, opierając się o boki dookoła. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować delikatnie 1 godzinę do 1 godziny 15 minut lub aż ciasto Tamale stanie się jędrne.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby podczas gotowania.
Odstawić odkryte 10 do 15 minut. Ostrożnie rozłóż każdą tamale, usuwając Sznurek i otwierając łuskę.