Tamales Grzybowe

Tamales Grzybowe
Grzyb tamales jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, sól, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Tamales Z Grzybami Mieszanymi, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać czosnek; gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Czosnek wyjąć z patelni. Ostudzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj chiles do patelni; spłaszczyć łopatką. Gotować 20 sekund z każdej strony lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść chiles, borowiki i suszone pomidory w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wlać wrzącą wodę na mieszaninę chile. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 2 1/2 łyżki płynu do namaczania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Miejsce czosnek, mieszanka chile, i zastrzeżone ciecz w robocie kuchennym; proces 1 minutę lub do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Podczas gdy chiles moczyć, podgrzewać patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać duże pomidory, gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając często.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
11
Pomidora wyjąć z patelni, lekko ostudzić. Pomidora obrać, osuszyć i posiekać. Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi; płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Mieszać w mieszaninie chile, posiekany pomidor, portobello grzyby, i oregano; gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż gruby. Wymieszać kolendrę, sok i 1/2 łyżeczki soli; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Do Obtaczania1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Do Obtaczania
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Mąki kukurydziane umieścić w dużej misce z gorącą wodą; zważyć łuski z innej misce. Moczyć przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Odcedzić łuski; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
16
Odcedzić i osuszyć. Rozdarcie 4 cornhusks wzdłuż na 16 (1/2-cal szerokości) paski.
17
Aby przygotować ciasto, umieść kukurydzę w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
18
Masę połączyć, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
19
Dodać 2 szklanki bulionu; mieszać aż do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
20
Umieścić skrócenie w dużej misce i ubić mikserem ze średnią prędkością 1 minutę lub do puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
21
Dodaj puree kukurydziane i 1/4 szklanki bulionu; beat na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
22
Dodać masę mieszaniny; pokonać 2 minuty lub aż dobrze wymieszane.
23
Otwórz 1 cornhusk, zakrzywiony bok do góry.
24
Umieść 3 łyżki ciasta na środku łuski i rozłóż równomiernie na prostokąt 4 x 2 cale. Ułóż około 1 1/2 łyżki wypełniając środek ciasta. Weź 1 długą stronę łuski i rozwałkuj ciasto wokół napełniania, upewniając się, że ciasto uszczelnia się wokół napełniania. Złóż pusty stożkowy koniec łuski na pakiet. Zawiąż 1 pasek łuski wokół tamale i nad złożonym końcem, aby zabezpieczyć (Góra tamale będzie otwarta). Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
25
Stand tamales w pozycji pionowej (open end up) w parowarze warzywnym w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
26
Dodaj wodę do patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć i parować tamales 1 1/2 godziny lub aż łuski oderwać czysto; dodać dodatkową wodę do dna patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
27
Usuń tamales z parowca i odstaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
28
Usuń tamales z cornhusks.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn