Tamales Grzybowe
Grzyb tamales jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, sól, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Tamales Z Grzybami Mieszanymi, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając od czasu do czasu.
Czosnek wyjąć z patelni. Ostudzić i obrać.
Dodaj chiles do patelni; spłaszczyć łopatką. Gotować 20 sekund z każdej strony lub do poczernienia.
Umieść chiles, borowiki i suszone pomidory w dużej misce.
Wlać wrzącą wodę na mieszaninę chile. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 2 1/2 łyżki płynu do namaczania.
Miejsce czosnek, mieszanka chile, i zastrzeżone ciecz w robocie kuchennym; proces 1 minutę lub do gładkiej. Odstawić.
Podczas gdy chiles moczyć, podgrzewać patelnię na średnim ogniu.
Dodać duże pomidory, gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając często.
Pomidora wyjąć z patelni, lekko ostudzić. Pomidora obrać, osuszyć i posiekać. Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi; płaszcz sprayem do gotowania.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Mieszać w mieszaninie chile, posiekany pomidor, portobello grzyby, i oregano; gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż gruby. Wymieszać kolendrę, sok i 1/2 łyżeczki soli; odstawić.
Mąki kukurydziane umieścić w dużej misce z gorącą wodą; zważyć łuski z innej misce. Moczyć przez co najmniej 30 minut.
Odcedzić łuski; spłukać zimną wodą.
Odcedzić i osuszyć. Rozdarcie 4 cornhusks wzdłuż na 16 (1/2-cal szerokości) paski.
Aby przygotować ciasto, umieść kukurydzę w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki.
Masę połączyć, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać 2 szklanki bulionu; mieszać aż do dobrze wymieszane.
Umieścić skrócenie w dużej misce i ubić mikserem ze średnią prędkością 1 minutę lub do puszystego.
Dodaj puree kukurydziane i 1/4 szklanki bulionu; beat na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać masę mieszaniny; pokonać 2 minuty lub aż dobrze wymieszane.
Otwórz 1 cornhusk, zakrzywiony bok do góry.
Umieść 3 łyżki ciasta na środku łuski i rozłóż równomiernie na prostokąt 4 x 2 cale. Ułóż około 1 1/2 łyżki wypełniając środek ciasta. Weź 1 długą stronę łuski i rozwałkuj ciasto wokół napełniania, upewniając się, że ciasto uszczelnia się wokół napełniania. Złóż pusty stożkowy koniec łuski na pakiet. Zawiąż 1 pasek łuski wokół tamale i nad złożonym końcem, aby zabezpieczyć (Góra tamale będzie otwarta). Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Stand tamales w pozycji pionowej (open end up) w parowarze warzywnym w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj wodę do patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć i parować tamales 1 1/2 godziny lub aż łuski oderwać czysto; dodać dodatkową wodę do dna patelni w razie potrzeby.
Usuń tamales z parowca i odstaw 5 minut.
Usuń tamales z cornhusks.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.