Grzyb tamales jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, sól, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Tamales Z Grzybami Mieszanymi, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek; gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Czosnek wyjąć z patelni. Ostudzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj chiles do patelni; spłaszczyć łopatką. Gotować 20 sekund z każdej strony lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, Obrane
5
Umieść chiles, borowiki i suszone pomidory w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wlać wrzącą wodę na mieszaninę chile. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 2 1/2 łyżki płynu do namaczania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Miejsce czosnek, mieszanka chile, i zastrzeżone ciecz w robocie kuchennym; proces 1 minutę lub do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Podczas gdy chiles moczyć, podgrzewać patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodać duże pomidory, gotować 15 minut lub aż poczernieje, obracając często.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
11
Pomidora wyjąć z patelni, lekko ostudzić. Pomidora obrać, osuszyć i posiekać. Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi; płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
12
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
13
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Mieszać w mieszaninie chile, posiekany pomidor, portobello grzyby, i oregano; gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż gruby. Wymieszać kolendrę, sok i 1/2 łyżeczki soli; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
14
Mąki kukurydziane umieścić w dużej misce z gorącą wodą; zważyć łuski z innej misce. Moczyć przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Odcedzić łuski; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
16
Odcedzić i osuszyć. Rozdarcie 4 cornhusks wzdłuż na 16 (1/2-cal szerokości) paski.
17
Aby przygotować ciasto, umieść kukurydzę w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
18
Masę połączyć, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
19
Dodać 2 szklanki bulionu; mieszać aż do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
20
Umieścić skrócenie w dużej misce i ubić mikserem ze średnią prędkością 1 minutę lub do puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
21
Dodaj puree kukurydziane i 1/4 szklanki bulionu; beat na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
22
Dodać masę mieszaniny; pokonać 2 minuty lub aż dobrze wymieszane.
23
Otwórz 1 cornhusk, zakrzywiony bok do góry.
24
Umieść 3 łyżki ciasta na środku łuski i rozłóż równomiernie na prostokąt 4 x 2 cale. Ułóż około 1 1/2 łyżki wypełniając środek ciasta. Weź 1 długą stronę łuski i rozwałkuj ciasto wokół napełniania, upewniając się, że ciasto uszczelnia się wokół napełniania. Złóż pusty stożkowy koniec łuski na pakiet. Zawiąż 1 pasek łuski wokół tamale i nad złożonym końcem, aby zabezpieczyć (Góra tamale będzie otwarta). Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
25
Stand tamales w pozycji pionowej (open end up) w parowarze warzywnym w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
26
Dodaj wodę do patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć i parować tamales 1 1/2 godziny lub aż łuski oderwać czysto; dodać dodatkową wodę do dna patelni w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.