Tamales de Pipían (Pipían Tamales)

Tamales de Pipían (Pipían Tamales)
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 24 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 490 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ají de maní, liście bananowca, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej plastikowej misce umieścić wieprzowinę, czosnek, cebula, szalotki, olej roślinny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub co najmniej 3 hours.To zrobić Pipían: gotować ziemniaki w garnku z wodą przez 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Odcedzić i delikatnie rozgnieść ziemniaki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1
Umieść masarepę w dużej misce, dodaj wodę, sól, sazon Goya lub kolor i aliños.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sazon CompletaSazon Completa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
2
Rozłóż około 5 łyżek masy na środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Umieścić 1 kawałek wieprzowiny na wierzchu masy i umieścić około 2 łyżki pipían na wierzchu mięsa.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
5
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Pokroić mieszając i podawać w liściach.
7
Podawać z ají de maní.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia9
Magazyn