Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 337 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju z pestek winogron, skrobi kukurydzianej, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: łuski kukurydzy Tamale: 24 suszone łuski kukurydzy enconchada, takie jak te sprzedawane przez corona Real lub 48 do 72 standardowych suszonych łusek kukurydzy (dodatek 2 do 3 łusek na tamale) lub świeże łuski kukurydzy( jak to jest w zwyczaju w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej) przegotowana woda wylała się na nie i pozostawiła do namoczenia przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Tamales
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Dla bizona: mięso bawole doprawić solą i pieprzem. W dużym garnku przykryj mięso bawole wodą, dodaj cebulę, czosnek, chiles i kminek. Przykryj i przynieś na wolnym ogniu. Powoli dusić przez około 2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie przetargu widłowego. Zapas płynu do gotowania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
żubry
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
1
Umieścić łuski kukurydzy w dużej misce i przykryć ciepłą wodą. Być może będziesz musiał je zważyć kolejną miską wody. Pozostawić do namoczenia w razie potrzeby, aby nawodnić, podczas gdy Bawół jest duszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
żubry
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Na masę de maez: rozpuścić 2/3 szklanki skrócenia w rondlu i odstawić. Mikserem elektrycznym ubić Pozostałe 1 1/3 szklanki skracania, aż będą puszyste i stopniowo i na przemian zacząć dodawać bulion harina i wołowy, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Następnie stopniowo dodawać stopione skracanie mieszając całkowicie po każdym dodaniu. Miskę ciasta przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Mięso bawole przekładamy na półmisek i rozdrabniamy 2 widelcami. Rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania sosu. (Jeśli jest za mało, nie martw się, uzupełnisz go bulionem wołowym do sosu.) Pozostawić wystarczającą ilość soków do gotowania, aby mięso było tylko wilgotne i powrócić rozdrobnioną wołowinę do tego płynu, i przykryć, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubry
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Ułóż łuski kukurydzy i rozłóż około 1 do 1 1/2 łyżek masy ciasta na każdą, a następnie 1 do 2 łyżek rozdrobnionego bawoła. Złóż każdą tamale, aby masa otoczyła mięso i użyj cienkiego paska łuski kukurydzy, aby związać tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
żubry
Tamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieść w koszu na parowiec, na końcu, jeśli to możliwe,tak, aby każda tamale podtrzymywała tę obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
6
Umieść nad garnkiem wypełnionym kilkoma centymetrami gotującej się wody do gotowania na parze, przykryj i pozwól parze do twardego, około 1 godziny. (Łuska kukurydzy łatwo odpadnie, gdy zostanie wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Podczas gdy tamales są na parze, zrobić sos tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim lub średnim ogniu w średnim rondlu. Gdy olej zaczyna migotać dodać szalotki i czosnek i podsmażyć, aż cebula staje się przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Dodać 2 szklanki buffalo gotowania cieczy i / lub bulion wołowy do szalotki i czosnku i zwiększyć ciepło doprowadzić do szybkiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
żubry
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
10
Dodać chili w proszku, sól i pieprz, do smaku, i niech zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj skrobię kukurydzianą do osobnej małej miseczki i stopniowo ubijaj w 1 łyżce płynu, aby utworzyć zawiesinę. Stopniowo Ubij to do rondla, aby zagęścić mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Niech tamales odpocząć krótko przed podaniem, i służyć z małych miseczek sosem tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. DeLoach Russian River Pinot Noir z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem