Tajskie żebra i nogi

Tajskie żebra i nogi
Przepis Tajskie żeberka i nogi są gotowe w około 4 godziny i 30 minut i jest zdecydowanie niesamowity bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Za 6,53 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 54g białka, 36g tłuszczu i w sumie 1014 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką imbir, bardzo drobny cukier, bardzo drobny cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udka Z Kurczaka W Stylu Tajskim, Udka z kurczaka w stylu tajskim, oraz Extra Sticky Thai BBQ Ribs w / Peanut BBQ Sauce + Sweet Thai Ginger Slaw dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Połącz kolendrę, brązowy cukier, miód, sos sojowy, sos rybny, czosnek, paprykę chile, imbir i białą część trawy cytrynowej w blenderze lub robocie kuchennym. Puree, aż powstanie dość gładki, gęsty sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść żeberka wieprzowe i perkusistów z kurczaka w dużej zamykanej plastikowej torbie lub płytkim plastikowym pojemniku do przechowywania i posmaruj marynatą mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj plasterki limonki i górną część trawy cytrynowej do torebki i wstaw do lodówki na 1 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
Eliksir GEliksir G
1
Połącz 1/2 szklanki wody, cukier i imbir w małym garnku. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby zaparzyć syrop imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wlej syrop do małej miski i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Usuń imbir, a następnie dodaj ocet, kolendrę, miętę, Sriracha, sos rybny, paprykę chile i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
SrirachaSriracha
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Ułóż żeberka równą warstwą w naczyniu do pieczenia i dodaj plasterki marynaty i limonki. Przykryj szczelnie folią i piecz przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Wyjmij naczynie do pieczenia z piekarnika i dodaj podudzia. Przykryj i piecz jeszcze przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Podnieś temperaturę piekarnika do 425 stopni F. Odsłoń naczynie do pieczenia i piecz, aż żeberka i podudzia będą głęboko zrumienione, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Przełóż na półmisek i skrop około połową sosu słodko-kwaśnego. Na wierzch z orzechami i szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
9
Podawać z ryżem i tajskimi ogórkami. Podaj pozostały sos słodko-kwaśny przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Wymieszaj ocet, cukier, sól morską i sok z limonki w misce, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodaj marchewki, ogórki i szalotki i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Przenieś mieszaninę do plastikowego pojemnika do przechowywania żywności i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do podania.
13
Dodaj miętę i paprykę chile tuż przed podaniem i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Składniki

1marchew tartamarchew tarta8perkusiści z kurczaka (podudzia), oskórowaniperkusiści z kurczaka (podudzia), oskórowani1Fresno chile, drobno posiekaneFresno chile, drobno posiekane1Pieprz Fresno chile, posiekany i drobno posiekanyPieprz Fresno chile, posiekany i drobno posiekany1Papryka Fresno chile, pokrojonaPapryka Fresno chile, pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry i delikatne łodygiświeże liście kolendry i delikatne łodygi1ogórek bez pestek, obrany i cienko pokrojonyogórek bez pestek, obrany i cienko pokrojony1porcja startego parmezanusos rybnysos rybny2Spód: okruszki z herbatników grahamO sosie rybnymO sosie rybnym2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra12-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i tarty2-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i tarty11-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i cienko pokrojony1-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i cienko pokrojony2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty4goździkiczosnek, pęknięty ze skóryczosnek, pęknięty ze skóry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4trochę posiekanej cukiniiRyż jaśminowy, do serwowaniaRyż jaśminowy, do serwowania1Sok z limonkiSok z limonki1łodygatrawa cytrynowa, biała część posiekanatrawa cytrynowa, biała część posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier1wapno w plastrachwapno w plastrach591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO sosie sojowym o niskiej zawartości soduO sosie sojowym o niskiej zawartości sodu907papryka habanerożeberka schabowe, pokrojone w pojedyncze kościżeberka schabowe, pokrojone w pojedyncze kości2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego3Spód: okruszki z herbatników grahamO occie ryżowymO occie ryżowym1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone na sucho orzechy nerkowca lub orzeszki ziemne, drobno posiekaneprażone na sucho orzechy nerkowca lub orzeszki ziemne, drobno posiekane1bunchbiałe Cebulki, drobno posiekanebiałe Cebulki, drobno posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska drobnasól morska drobna2papryka Serrano chile, sadzona i posiekanapapryka Serrano chile, sadzona i posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamSrirachaSriracha791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukier DrobnyCukier Drobny2warzywo (np. szpinak)Cukier DrobnyCukier Drobny

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Fioletowa Gwiazda Ancient Lakes Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Purpurowa Gwiazda Starożytne Jeziora Riesling
Purpurowa Gwiazda Starożytne Jeziora Riesling
Aromaty moreli i białych brzoskwiń przenoszą słodkie podniebienie ze smakami suszonej moreli, owoców pestkowych i miodu. Zrównoważony na wykończeniu naturalną kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn