Tajskie Zielone Curry

Tajskie Zielone Curry
Przepis Tajskie zielone Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz fasolę, pastę curry, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajskie warzywa zielone Curry, jak zrobić Tajskie warzywa zielone Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni rondel z wodą z 1/2 łyżeczki soli do wrzenia. Fasolkę szparagową i marchewkę blanszować przez 2 minuty; odcedzić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W ciężkim garnku o pojemności od 4 do 5 litrów gotować pastę curry na średnim ogniu, stale mieszając przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Ubij w mleku kokosowym, bulionie z kurczaka, sosie rybnym i cukrze i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią (10-15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodaj słodkie ziemniaki do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż zacznie zmiękać (5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj kurczaka, jeśli używasz, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu ,i gotować, aż Nie różowy (5 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodaj cukinię, blanszowane warzywa i tofu (jeśli używasz). Nadal gotować, pod przykryciem, aż cukinia będzie po prostu miękka(3-5 minut więcej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Serw.
8
* Aby to danie było Wegetariańskie, zastąp bulion warzywny i sos sojowy na rosół z kurczaka i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn