Tajskie Zielone Curry
Przepis Tajskie zielone Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz fasolę, pastę curry, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajskie warzywa zielone Curry, jak zrobić Tajskie warzywa zielone Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą z 1/2 łyżeczki soli do wrzenia. Fasolkę szparagową i marchewkę blanszować przez 2 minuty; odcedzić. Odstawić.
W ciężkim garnku o pojemności od 4 do 5 litrów gotować pastę curry na średnim ogniu, stale mieszając przez 1 minutę.
Ubij w mleku kokosowym, bulionie z kurczaka, sosie rybnym i cukrze i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią (10-15 minut).
Dodaj słodkie ziemniaki do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż zacznie zmiękać (5 minut).
Dodaj kurczaka, jeśli używasz, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu ,i gotować, aż Nie różowy (5 protokół).
Dodaj cukinię, blanszowane warzywa i tofu (jeśli używasz). Nadal gotować, pod przykryciem, aż cukinia będzie po prostu miękka(3-5 minut więcej).
* Aby to danie było Wegetariańskie, zastąp bulion warzywny i sos sojowy na rosół z kurczaka i sos rybny.