Tajskie Tofu-Zupa Wieprzowa
Tajskie Tofu-zupa wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz tofu, sos rybny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, Kang Jyd Taohu (Tajska Zupa Tofu), oraz Tajskie Tofu, dyni i zupa z bakłażana.
Instrukcje
W moździerzu lub małym chopper, zrobić drobną pastę z czosnku, kolendry łodyg / korzeni,i pieprzu.
Zmieloną wieprzowinę umieścić w misce i dodać do niej przygotowaną pastę.
Dodaj 2 łyżeczki sosu sojowego i 1 łyżeczkę sosu rybnego.
Wymieszać do uzyskania jednorodności; odstawić na bok.
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu. Uformuj pastę wieprzową w 1-calowe kulki i delikatnie upuść do gotującej się wody. Powtarzaj, aż zniknie cała pasta wieprzowa. Gotować, aż kulki wieprzowe unosić, o 2 protokół.
Dodaj pozostały sos sojowy i sos rybny do bulionu. Delikatnie dodać kostki tofu do bulionu; powrót do gotowanego na wolnym ogniu, następnie dodać zieloną cebulę i natychmiast usunąć z ognia. Dostosuj przyprawę w razie potrzeby z większą ilością sosu rybnego.
Dekoruj liśćmi kolendry. Trochę świeżo zmielonego białego pieprzu na wierzchu jest opcjonalne, ale zalecane.
Podawać na gorąco z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.