Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w rosole z trawy cytrynowej

Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w rosole z trawy cytrynowej
Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w bulionie z trawy cytrynowej może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 6,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, zieloną cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć kremu kokosowego, można śledzić to danie główne z Tarta Z Kremem Kokosowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Thai Sweet Chili łosoś i pieczona czerwona papryka Quesadillas, Tajska Kokosowa Zupa Z Trawy Cytrynowej, oraz Easy Thai Coconut Lemongrass Ramen.

Instrukcje

1
Aby pierogi: w małej misce wymieszać śmietanę kokosową, prażoną pastę chile, sól, cukier i pieprz. W robocie kuchennym dodać mieloną trawę cytrynową, zieloną cebulę i łososia; przetworzyć na szorstką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Pasta ChiliPasta Chili
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Eliksir GEliksir G
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść 1 czubatą łyżeczkę nadzienia na środku opakowania. Zwilżyć brzegi opakowania wodą. Złóż na pół, aby zamknąć wypełnienie, tworząc pół koła. Szczypta krawędzie razem do uszczelnienia. Ułóż pierogi na blasze wyłożonej papierem woskowym; przykryj ręcznikiem. Powtórz z pozostałym nadzieniem i owijkami. (może zamrozić je w tym momencie). aby bulion: Colmbine mleko kokosowe, bulion z kurczaka, galangal, trawa cytrynowa i zielone chili w garnku zapasów. jBring do wrzenia, zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Nie kontynuuj gotowania na wolnym ogniu, bo trawa cytrynowa straci swój smak. Odcedzić bulion do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2
Dodać sos rybny, liście limonki i grzyby; dusić razem przez 3-5 minut. Gotowy do podania, wymieszać z limonką juice.To ugotować pierogi i
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Podawać: w dużym garnku, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia toczenia. Świeże lub mrożone pierogi wrzucić do wrzącej wody. Gdy woda wróci do wrzenia, łyżką szczelinową wyjmij pierogi, które opadają na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Przelać 6 pierogów do każdej z nich do miski zupy (najlepiej płaska miska). Chochla około 1 szklanki gorącego bulionu do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dekoruj czerwonymi Chilli, kolendrą i chrupiącymi płatkami szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn