Przepis tajski panierowane filety z kurczaka może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Na 1,53 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jeśli masz nasiona sezamu, połówki piersi kurczaka, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Parmezan paluszki z kurczaka lub filety, Thai Place Phad Thai Chicken Thai Hot, oraz Chicken Spinoccoli-panierowana nadziewana pierś kurczaka ze szpinakiem, brokułami i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W maszynce połączyć paprykę chile, zielona cebula, Skórka z limonki i sok, 1/2 kolendry, sos rybny, trawa cytrynowa, sól, cukier i musztarda. Zmiksować na gładką masę. Kurczaka opłukać i pokroić na odpowiednią porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Zielona Cebula
Trawa Cytrynowa
Sos Rybny
Skórka Z Limonki
Kolendra
Cały Kurczak
Musztarda
Sok
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Umieścić w misce z wymieszanymi składnikami i przechowywać w lodówce przez 1 do 4 godzin.
Wyjąć kurczaka z marynaty (pozbycie się pozostałej marynaty) i zwijać w mieszaninie okruchów, aż dobrze pokryte z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
Rolka
6
Umieść kurczaka w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia 9x13 cali (w razie potrzeby, dab z oliwą z oliwek na wierzchu na ostre wykończenie) i piec w 350 stopni F (175 stopni F) przez 20 minut lub aż kurczak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
7
Uwaga: możesz zrobić sos zanurzeniowy, mieszając 2 zielone papryki chile z sosem rybnym i cukrem oraz polewając mieszankę z niektórymi nasionami sezamu.
Tajski w menu? Spróbuj sparować z Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Weingut Darting Durkheimer Nonnengarten Riesling Kabinett (1 litr). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.