Tajskie Lody Herbaciane

Tajskie Lody Herbaciane
Przepis Tajskie lody Tean może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 3. Ten deser ma 628 kalorii, 13g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz żółtka jaj, Tajskie liście herbaty, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu. Wymieszać tajską herbatę, wyłączyć ogień i stromo przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
W misce ubijamy żółtka i cukier, aż żółtka bledną i zgęstnieją. Powoli kadzi około jednej szklanki mieszaniny mlecznej do żółtek, ubijając stale, a następnie przenieść żółtka do rondla, ubijając dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
ChochlaChochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Włącz ciepło na średnim poziomie i często ubijaj, aż powstanie cienki, syropowaty krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać sól do smaku. Krem powinien lekko pokryć tył łyżki, a przesunięty palec powinien pozostawić czystą linię. Nie gotuj kremu aż do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Wlać przez sitko z drobnej siatki i schłodzić przez noc przed ubijaniem zgodnie z instrukcjami producenta. Schłodzić lody w zamrażarce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem, z mżawką skondensowanego mleka na wierzchu. Lody najlepiej spożywać w dniu ich powstania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn