Tajski Zielony kurczak i Curry kukurydziane

Tajski Zielony kurczak i Curry kukurydziane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 564 kalorie, 38g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos rybny, ryż, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajski Zielony Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzymając ucho kukurydzy stabilnie, użyj ostrego noża, aby wykonać długie uderzenia w dół przeciwko kolbie, oddzielając jądra od kolby; odłóż jądra na bok.
Umieścić kolbę w rondlu 2-quart; dodać mleko kokosowe.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić 5 minut.
Do rondla z mlekiem kokosowym dodaj ziarna kukurydzy, kurczaka, cebulę, pastę curry, sos rybny i brązowy cukier. Gotować na średnim ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak zostanie dokładnie ugotowany.
W każdej z 4 misek, miejsce 1/2 szklanki gotowanego ryżu. Podzielić mieszaninę kurczaka między miski; posypać każdą z 1 łyżką kolendry.