Tajski Kokosowy Rosół
Tajski rosół kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 5,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 72g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz trawę cytrynową, mleko kokosowe, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Tajski rosół z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym [Tom Kha Gai], Tajska zupa kokosowa, słodkie ziemniaki i szpinak, oraz Tajska Kremowa Zupa Z Soczewicy Kokosowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składnik1 ćwiartka zapasu kurcząt1 lb. piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie 2-calowe paski3 całe szalotki, pokrojone w pierścienie2 łodygi trawy cytrynowej, pokrojone w ćwiartki (lub 2 łyżki pasty z trawy cytrynowej) 2 łyżki świeżego startego piernika 2 łyżki sosu sojowego (lub więcej do smaku)1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej do smaku) 6 oz. świeże ostrygi i / lub grzyby shitake, pokrojone w plastry2 puszki (14 uncji) lekkiego mleka kokosowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka startej skórki z limonki 1/2 szklanki soku z limonki 2 łyżki świeżej posiekanej kolendry
Będziesz także potrzebowaćduży garnek do zupy, łyżka z rowkiem i Chochla
Czas Przygotowania: 15 Minut
Całkowity Czas: 1 Godzina