Przepis Tajskie zielone curry ryby może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 8,09 zł za porcję. To danie główne ma 484 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pasty curry, kaffir lime liść sekcje 2 łyżeczki skórki limonki, regularne liście bazylii, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tajska ryba zielone Curry ze szparagami i groszkiem, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego.
Instrukcje
1
Rozbij anyż na małe kawałki. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać anyż Gwiaździsty lub nasiona anyżu, kminek i kolendrę, aż pachnące, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż
Anyż Gwiaździsty
Kolendra
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przyprawy wlać do blendera i wirować, aż drobno zmielone, lub wlać do moździerza i zmielić tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I Tłuczki
3
Dodaj mleko kokosowe do patelni; mieszaj często na średnim ogniu, aż mleko będzie bąbelkowe, a tłuszcz zacznie się oddzielać, od 2 do 6 minut (zmniejsz ogień, jeśli mleko rozpryskuje się z patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj wszystkie pasty curry i mieszać aż aromatyczne, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
5
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu, mielone przyprawy, całe liście bazylii, sos rybny i cukier. Opłukać liście limonki kaffir, rozerwać na pół i wymieszać z sosem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
świeża Bazylia
Sos Rybny
Przyprawy
Bulion
SOS
Cukier
6
Opłukać rybę i osuszyć; pokroić na osiem równych kawałków i ułożyć na 12-na 16-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Skropić olejem ryby i obrócić kawałki do płaszcza; ustawić lekko od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Olej Do Smażenia
8
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna w środku najgrubszej części (wycięta do testu), 10 do 15 minut dla halibuta, 8 do 10 minut dla suma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sum
Halibut
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
W międzyczasie, na patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać fasolę i gotować, aż prawie miękkie do ugryzienia, 3 do 5 protokół. Wymieszać paprykę, a następnie natychmiast odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Fasola
11
Tuż przed ryby jest zrobione, wymieszać zielony sos curry na dużym ogniu, aż gorące ponownie. W małej misce wymieszaj pozostały 1/2 bulionu szklanki z 2 łyżeczkami skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Curry
Skrobia Kukurydziana
Bulion
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Dodać do gorącego sosu curry i mieszać, aż się zagotuje i zgęstnieje, o 1 minutę. W razie potrzeby usuń liście wapna kaffir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
Sos Curry
13
Kopiec gorącego ryżu na ośmiu talerzach obiadowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
14
Połóż rybę na wierzchu i rozrzuć fasolę i paski pieprzu wokół ryby. Łyżka sos curry nad i wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Curry
Pieprz
Fasola
Ryby
15
Na wierzch posypać poszatkowaną bazylią. Lub podawać ryby, sos i warzywa na dużym talerzu, z ryżem w misce obok.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.