Tajska wieprzowina i kluski

Tajska wieprzowina i kluski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej wieprzowiny i makaronu. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 29g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,92 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, papryka jalapeno, fasola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajska wieprzowina i kluski, Tajski makaron orzechowy z wieprzowiną, oraz Makaron celofanowy z wieprzowiną i tajską bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w zamrażarce około 10 minut, aby ułatwić pokrojenie. Makaron moczyć w bardzo gorącej wodzie, aż będzie miękki, około 10 minut; odcedzić. Makaron przeciąć nożyczkami na krótsze długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Pokrój mrożoną wieprzowinę poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Puree kolendry, Skórka z limonki i sok, imbir, czosnek, jalapenos, szalotki, sos rybny, brązowy cukier i 1 łyżka wody w robocie kuchennym, aż gładka, skrobanie dół procesora w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Sos RybnySos Rybny
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Rozgrzać 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać połowę mieszaniny kolendry i Stir-smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż nie będzie już różowy, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Przełożyć wieprzowinę łyżką szczelinową na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych na patelni; dodaj fasolkę szparagową i smażyć do miękkości, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj makaron, wieprzowinę i 2 łyżki pozostałej mieszaniny kolendry. Gotować, podrzucając szczypcami, aż do ogrzania, o 2 protokół. Wymieszaj pozostałą mieszankę kolendry do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
10
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn