Tajska wieprzowina i kluski

Tajska wieprzowina i kluski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej wieprzowiny i makaronu. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 29g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,92 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, papryka jalapeno, fasola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajska wieprzowina i kluski, Tajski makaron orzechowy z wieprzowiną, oraz Makaron celofanowy z wieprzowiną i tajską bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w zamrażarce około 10 minut, aby ułatwić pokrojenie. Makaron moczyć w bardzo gorącej wodzie, aż będzie miękki, około 10 minut; odcedzić. Makaron przeciąć nożyczkami na krótsze długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Pokrój mrożoną wieprzowinę poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Puree kolendry, Skórka z limonki i sok, imbir, czosnek, jalapenos, szalotki, sos rybny, brązowy cukier i 1 łyżka wody w robocie kuchennym, aż gładka, skrobanie dół procesora w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Sos RybnySos Rybny
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Rozgrzać 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać połowę mieszaniny kolendry i Stir-smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż nie będzie już różowy, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Przełożyć wieprzowinę łyżką szczelinową na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych na patelni; dodaj fasolkę szparagową i smażyć do miękkości, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodaj makaron, wieprzowinę i 2 łyżki pozostałej mieszaniny kolendry. Gotować, podrzucając szczypcami, aż do ogrzania, o 2 protokół. Wymieszaj pozostałą mieszankę kolendry do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
10
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn