Tajska wieprzowina i kluski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej wieprzowiny i makaronu. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 29g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,92 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, papryka jalapeno, fasola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajska wieprzowina i kluski, Tajski makaron orzechowy z wieprzowiną, oraz Makaron celofanowy z wieprzowiną i tajską bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w zamrażarce około 10 minut, aby ułatwić pokrojenie. Makaron moczyć w bardzo gorącej wodzie, aż będzie miękki, około 10 minut; odcedzić. Makaron przeciąć nożyczkami na krótsze długości.
Pokrój mrożoną wieprzowinę poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala.
Puree kolendry, Skórka z limonki i sok, imbir, czosnek, jalapenos, szalotki, sos rybny, brązowy cukier i 1 łyżka wody w robocie kuchennym, aż gładka, skrobanie dół procesora w razie potrzeby.
Rozgrzać 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać połowę mieszaniny kolendry i Stir-smażyć 1 minutę.
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż nie będzie już różowy, 2 do 3 protokół.
Przełożyć wieprzowinę łyżką szczelinową na talerz.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych na patelni; dodaj fasolkę szparagową i smażyć do miękkości, 4 do 5 protokół.
Dodaj makaron, wieprzowinę i 2 łyżki pozostałej mieszaniny kolendry. Gotować, podrzucając szczypcami, aż do ogrzania, o 2 protokół. Wymieszaj pozostałą mieszankę kolendry do smaku.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc]()
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.