Tajska Słodka Galaretka Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj tajskiej słodkiej galaretki Chili. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 2536 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $40.9 za porcję. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 289 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz thai bird chilis, cukier granulowany, płynne pektyny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Słodkie Chili frytki ze słodkich ziemniaków z tajskim Curry Dip jogurtowy, Tajski Słodki Sos Chili, oraz Tajski Słodki Sos Chili.
Instrukcje
W mikserze lub miski robota kuchennego, oczyścić paprykę, czosnek, i ocet razem, aż mieszanina jest grubo posiekane. Dostosuj chunkiness lub gładkość do swoich preferencji.
Przenieść mieszankę pieprzowo-czosnkową do dużego, głębokiego garnka ze stali nierdzewnej.
Dodaj cukier do garnka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut. Wymieszaj pektynę i gotuj mocno, stale mieszając, przez jedną minutę.
Usuń z ciepła i odtłuść wszelkie piany, które mogą tworzyć się na powierzchni.
Szybko wlać gorącą galaretkę do sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/2 cala (1/2 centymetra) przestrzeni na głowę. Wytrzyj obręcz.
Umieść płaskie pokrywki na słoikach. Przykręć opaski, aż opór zostanie osiągnięty.
Galaretkę można przechowywać w lodówce do sześciu miesięcy. Jeśli chcesz zachować go dłużej bez chłodzenia, wykonaj kroki w Przewodniku dla początkujących do konserw.