Tajska Pizza Z Kurczakiem
Tajska Pizza z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 558 kalorii, 33g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło orzechowe, tortille z mąki, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajska Pizza Z Kurczakiem, Tajska Pizza Z Kurczakiem, oraz Thai Peanut Pulled Pork Roti Bread Pizze.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 400º.
Tortille umieść na nieprzetworzonym arkuszu ciasteczek.
Piec około 5 minut lub do chrupkości.
Wymieszać masło orzechowe, sos sojowy, ocet i cukier; rozłożone na tortille. Na wierzchu 1/4 szklanki sera.
Na tortillach równomiernie rozprowadzić kurczaka i warzywa.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec 10 do 15 minut lub do pizzy są gorące i ser topi.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!