Tajska fasolka szparagowa Jack ' s
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Tajska fasolka szparagowa Jacka może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz trawę cytrynową, czosnek, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tajskie krewetki z ananasem i zieloną fasolką, Golden Thai Curry z zieloną fasolką, oraz Tajskie Czerwone Curry Z Zieloną Fasolką I Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek Puree, bird ' s eye chile, trawa cytrynowa, sos rybny, i mleko kokosowe w blenderze, aż będzie gładka; odstawić. Doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać fasolkę szparagową i gotować przez 2 protokół; odcedzić.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na patelni na średnim ogniu, i mieszać w zielonej cebuli. Gotować i mieszać 1 do 2 minut, aż zielona cebula zmiękną i zaczął brązowieć. Wymieszać z puree i doprowadzić do duszenia. Gotować przez 2 do 3 protokół, a następnie dodać fasolkę szparagową. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować fasolkę do miękkości, o 5 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.