Tagliolini Gratinati con Piselli e Prosciutto: makaron zapiekany z groszkiem i Prosciutto
Tagliolini Gratinati con Piselli e Prosciutto: makaron zapiekany z groszkiem i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 1115 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz masło, parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Groch z szynką: Piselli al Prosciutto, Fettuccine Gratinati Al Prosciutto, oraz Makaron Z Prosciutto I Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F lub rozgrzej brojlery.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Na patelni o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej masło na średnim ogniu, aż się spieni i opadnie.
Dodać prosciutto i groszek i gotować na dużym ogniu, aż mięso jest rumiane i groszek są miękkie i gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Gotować tagliolini we wrzącej wodzie do miękkości i nie do końca gotowane przez, o 1 minutę.
Dobrze odcedzić i wrzucić na patelnię z groszkiem i prosciutto.
Dodaj besciamella i wrzucić na dużym ogniu przez 30 sekund, a następnie przenieść do żaroodpornej zapiekanki. Top z tartym Parmigiano i gotować w piekarniku lub brojlerów przez 3 do 5 minut, aż ser jest rumiane i bąbelki besciamella.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkować makaron na maszynie do walcowania makaronu na żądaną grubość.
W średnim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.