Tagine Jagnięcy
Jagnięcina Tagine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 496 kalorii, 48g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, cebula, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę pokrojoną w kostkę włożyć do miski, wymieszać z 2 łyżkami oliwy i odstawić. W dużej torebce zamykanej, wrzucić razem papryka, kurkuma, kminek, cayenne, cynamon, goździki, kardamon, sól, imbir, szafran, czosnek w proszku, i kolendra; dobrze wymieszać.
Dodaj jagnięcinę do torby i wrzucić wokół dobrze płaszcz. Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Dodaj cebulę i marchew do garnka i gotuj przez 5 minut. Wymieszaj świeży czosnek i imbir; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut. Jagnięcinę wrzucić do garnka i wymieszać ze skórką z cytryny, bulionem z kurczaka, pastą pomidorową i miodem. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.
Jeśli konsystencja taginy jest zbyt cienka, możesz zagęścić ją mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody w ciągu ostatnich 5 minut.