Tacos z kurczakiem Tinga

Tacos z kurczakiem Tinga
Przepis Chicken Tinga Tacos może zaspokoić Twoją meksykańską ochotę w około 15 minut . To danie główne ma 511 kalorii , 48 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,07 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jeśli masz pod ręką chili, muszle taco stand 'n, kurczaka z rożna delikatesowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena nie jest tak spektakularna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Smoky Chicken Tacos , Slow Cooker Salsa Verde Chicken Tacos i Instant Pot Chicken Tacos .

Instrukcje

1
Na patelni o średnicy 10 cali podgrzej pokrojonego w paski kurczaka, sos enchilada i zielone papryczki chili na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotuj około 5 minut lub do momentu, aż kurczak zacznie się rozpadać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
SOS EnchiladaSOS Enchilada
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia.
3
Nałóż masę z kurczaka do muszli taco, posyp cebulą i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn