Tacos Rybne Na Grillu
Przepis ryb Tacos na grillu może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 767 kalorii. Ten przepis służy 4. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, cebulę, filety rybne o twardym mięsie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Jak grillować całą rybę, Jak grillować ryby: Grillowany miecznik z winogronami i cebulą, oraz Jack Crevalle (Lub Inne Ryby) Tacos Z Rybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, pieprz i obfite szczypta soli, mieszając, aby pokryć warzywa w oleju. Jak tylko cebula zacznie brązowieć trochę na brzegach, zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula i papryka są miękkie, ale nadal mają trochę kęsa, o 5 Więcej minut. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj więcej soli, a także kilka mielonych pieprzu. Odstawić.
Rozgrzej grill tak, aby był dość gorący, ale nie płonący. Podczas ogrzewania, obrać i pokroić awokado w cienkie plasterki i ułożyć je z kolendry i wapna kliny na talerzu. Rybę rozetrzeć z pozostałymi 2 łyżkami oliwy i obficie doprawić solą i pieprzem. Gdy grill jest gorący, delikatnie połóż na nim rybę i gotuj, nie bawiąc się nią, przez 2 do 4 minut na stronę, w zależności od grubości filetów. Chcesz go ugotować, ale wcale nie suchego. Delikatnie wyjmij rybę na talerz i utrzymuj ciepło. (Jeśli nie grillujesz, po prostu gotuj rybę na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu w ten sam sposób.)
Owiń tortille w stosie w folii aluminiowej i uszczelnić.
Umieść foliowe opakowanie tortilli na grillu i przykryj przez kilka minut, aż będą ciepłe. Alternatywnie możesz podgrzać tortille kilka na raz bezpośrednio na grillu, używając szczypiec, aby odwrócić je po około 10 sekundach.
Aby złożyć taco, rozbij rybę na duże kawałki widelcem. Weź ciepłą tortillę i umieść kilka kawałków ryby w linii w dół środka. Top z widelcem cebuli i papryki, kilka plastrów awokado i szczypta liści kolendry.
Dodaj obfity spritz soku z limonki i trochę salsy, jeśli chcesz.
Zwijamy się i jemy. Zostaw to swoim gościom, aby stworzyć własne, i przypomnieć im, że jeśli się bałagan w procesie, robią to dobrze!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.