Słodko-pikantne orzechy włoskie Sezam
Słodko-pikantne orzechy włoskie sezam może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 225 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz połówki orzecha włoskiego, sól koszerną, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Słodkie I Pikantne Orzechy Włoskie, Sałatka Truskawkowo-Szpinakowa Ze Słodkimi I Pikantnymi Orzechami Włoskimi, oraz Słodka i pikantna łopatka wieprzowa z ogórkami Sezamowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W dużym, szerokim rondlu, połączyć orzechy włoskie, cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia.
Dodać nasiona sezamu, cayenne i sól i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż woda prawie odparuje, o 4 protokół. Obniżyć ogień i gotować, stale mieszając, aż orzechy włoskie są złotobrązowe i piaszczyste, o 4 minut dłużej.
Natychmiast wlać orzechy włoskie na przygotowaną blachę do pieczenia i rozprowadzić w jednej warstwie.
Piec około 20 minut, aż orzechy będą głęboko złociste i pokryte piaszczystą powłoką.
Niech orzechy włoskie ostygną całkowicie. Rozbij dowolne duże klastry; przenieś do miski, aby służyć.