Słodko-kwaśny duszony mostek
Słodko-kwaśny duszony mostek to Żydowski przepis, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 58g białka, oraz 35g tłuszczu. Za 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mostek, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest doskonałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Słodki i pikantny duszony mostek, Duszony mostek ze słodkimi ziemniakami, oraz Mostek słodko-kwaśny.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Obficie natrzyj mostek solą i olejem roślinnym.
Podgrzej dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj olej roślinny, aby równomiernie pokryć patelnię, a gdy olej jest gorący i dopiero zaczyna dymić, dodaj mostek i zrumień z obu stron.
Przełóż mostek do płytkiego naczynia do pieczenia.
Dodaj warzywa na patelnię do smażenia. Gotuj, aż się zrumienią i zaczną mięknąć, około 5 minut. Następnie polej warzywa mostkiem.
Wymieszaj pomidory, cukier, wywar i ocet w misce miksującej, a następnie wlej do tej samej patelni do smażenia. Gotuj przez kilka minut, aby uzyskać cały smak z patelni, a następnie polej mostkiem. Powinien wynosić co najmniej 3/4 drogi zanurzonej w cieczy. Przykryj naczynie luźno folią aluminiową i piecz przez 8 do 10 godzin do miękkości, a mięso zacznie się rozpadać. Pokrój cienko i podawaj z warzywami i płynem do gotowania.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek można łączyć z Shiraz, Tempranillo i Zinfandel. Wszystkie te czerwone wina poradzą sobie z mięsistym, dymnym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Happy Face Syrah. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Szczęśliwa Twarz Syrah Wine]()
Szczęśliwa Twarz Syrah Wine
Wielki hitter Świata Rodanu, na nosie Stary Świat ziemisto-zielny aromat. Jasny Boysenberry, owoce jeżyny z przodu, a następnie wspaniała śliwka, wykończenie moreli! Pieprz, goździk i odrobina rozmarynu przyczyniają się do złożoności tego wina, uzupełnionej jego średnim ciałem i pięknym głębokim kolorem. Pary świetnie z szeroką gamą grilla! Tri-tip, czerwone mięso i mój ulubiony burger z serem pleśniowym.