Słodko-kwaśna wieprzowina z nerkowców
Wieprzowina Sweet 'n' Sour Cashew może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,43 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 484 kalorie , 31 g białka i 13 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup wodę, ocet jabłkowy, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71% . Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to wieprzowina słodko-kwaśna z nerkowca , wieprzowina słodko-kwaśna z nerkowca i wieprzowina z nerkowca słodko-kwaśnego .
Instrukcje
W dużej misce połącz 1 łyżkę skrobi kukurydzianej i sherry, aż uzyskasz gładką masę; dodać wieprzowinę i wymieszać. W drugiej misce połącz cukier i pozostałą skrobię kukurydzianą. Wymieszaj wodę, ocet, sos sojowy i ketchup, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą smaż wieprzowinę na gorącym oleju, aż przestanie być różowa.
Dodaj orzechy nerkowca, cebulę, imbir i czosnek; smażymy przez 1 minutę.
Dodaj groszek i ananas; smaż mieszając przez 3 minuty dłużej lub do momentu, aż groszek będzie chrupiący i miękki.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje.
Podawać z ryżem według uznania.