Słodko-gorzkie ciasta czekoladowe z kremem Espresso
Słodko-gorzkie ciasta czekoladowe z kremem Espresso mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 205 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wanilii, instant-espresso w proszku, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Słodko-gorzkie ciasta czekoladowe z kremem Espresso, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i obficie masło muffin kubki.
Roztopić czekoladę i masło w metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyjąć miskę z ognia i dodać brązowy cukier i wanilię, ubijając, aż będzie gładka.
Dodać mąkę i sól, ubijając aż do połączenia, następnie dodać jajka po 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Podzielić ciasto między kubki muffin i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie z okruchów przylegających, 12 do 15 minut. Odwróć ciasta na stojaku i ostudzić 5 minut.
Ubij śmietanę z espresso w proszku i cukrem w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Podawać 6 ciast posypanych śmietaną.
* Mieszaninę masła czekoladowego można stopić w szklanej misce w kuchence mikrofalowej przy 50 procentach mocy od 4 do 5 minut. Wymieszać, aż będzie gładka, przed dodaniem brązowego cukru i wanilii. * Jeśli nie możesz znaleźć proszku instant-espresso do kremu, możesz zastąpić 2 łyżeczki granulatu kawy instant lub proszku.
Ubijamy kawę rozpuszczalną na śmietanę i odstawiamy na 5 minut (do rozpuszczenia)przed ubijaniem.