Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa

Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa
Słodko-gorzka tarta czekoladowa może być tylko deser szukasz. Na 13,56 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 5331 kalorii, 75g białka, oraz 372G tłuszczu. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę migdałową, ciężką śmietanę, sproszkowaną żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa, Gruszka i słodko-gorzka tarta czekoladowa, oraz Bittersweet Chocolate Bourbon Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, wymieszaj 1 szklankę mąki uniwersalnej z masłem, cukrem, kakao, mąką migdałową i solą na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszać w jajku, aż powstanie miękkie ciasto. Zeskrobać ciasto na duży arkusz folii i położyć inny duży arkusz folii na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Rozwałkuj ciasto między folią do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Przenieść rundy do blachy do pieczenia i zamrozić, aż firma, 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Zdejmij górną warstwę plastiku i odwróć ciasto na 10-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Wyjmij pozostałą warstwę plastiku i delikatnie wciśnij ciasto na patelnię. Przyciąć ciasto równo z obręczą. Zamrozić do twardości, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wyłóż skorupę tarty papierem do pieczenia i wypełnij ciężarami ciasta lub fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Piec w środku piekarnika przez 30 minut, aż skorupa tarty prawie się ugotuje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Wyjąć pergamin i wagi i piec, aż skorupa jest gotowane przez, o 20 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Przenieść do stojaka i ostudzić. Obniż temperaturę piekarnika do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
11
W średnim rondlu połączyć śmietanę z mlekiem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Zdjąć z ognia.
13
Dodać czekoladę i odstawić do stopienia, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
14
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. W małej miseczce ubijamy jajko z żółtkiem, następnie ubijamy 1/2 szklanki kremu czekoladowego. Dokładnie ubij ten krem do kremu czekoladowego w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Wlać nadzienie do skorupy tarty i piec, aż zestaw wokół obręczy, ale jeszcze lekko jiggly w środku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
16
Niech tarta ostygnie na stojaku przez 10 minut, a następnie przechowywać w lodówce do ostygnięcia, 2 godziny.
17
W małej misce, posypać żelatynę na mleku i odstawić 5 protokół. W małym rondlu, ubij śmietanę, cukier i kakao na umiarkowanym ogniu, aż cukier się rozpuści, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Papier RyżowyPapier Ryżowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
18
Zdjąć z ognia. Zeskrobać żelatynę do mieszanki kakaowej, dodać mleczną czekoladę i ubijać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
19
Wylać szkliwo na tartę i rozprowadzić w równej warstwie za pomocą przesuniętej szpatułki. Przechowywać w lodówce tart, aż glazura jest firma, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
20
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia63
Magazyn