Słodkie Ziemniaki Latkes
Przepis słodkie ziemniaki Latkes jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jeśli masz zwykły chrzan, słodkie ziemniaki, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaki Latkes, Słodkie Ziemniaki Latkes, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku.
Cebulę zetrzeć na tarce do pudełka w dużej misce. Zetrzyj oba ziemniaki w tej samej misce, zetrzyj na całej długości ziemniaka, aby uzyskać długie nici. Wrzucić ziemniaki z cebulą, jak pracować, aby utrzymać je odbarwianie. Umieść mieszaninę ziemniaków w czystym ręczniku do naczyń i wykręć nadmiar płynu. Wrzucić mieszaninę latke z mąką, sól, i cayenne. Zamieszaj w jajku.
Rozgrzać 1/4-calowy olej w dużej żeliwnej lub innej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, łyżka o 1/4 szklanki mieszaniny latke do patelni, naciskając lekko do postaci 3-calowe naleśniki. Uważaj, aby nie przepełnić patelni. Gotować, obracając raz, aż tylko złoty, o 2 protokół na stronę.
Przenieś do regału w piekarniku, podczas gdy gotujesz pozostałe ciasto.
Podajemy latkes zwieńczone małą łyżką śmietany i chrzanu.
Dekoruj liściem pietruszki.