Słodkie ziemniaki i jabłka Au Gratin
Słodkie ziemniaki i jabłka Au Gratin wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 182 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Przynosi ci smak domu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś zmieloną gałkę muszkatołową, masło, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Ziemniaki i jabłka zapiekane z serem Skellig Cheddar, Słodkie Ziemniaki Au Gratin, oraz Słodkie Ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Umieść jabłka w dużej misce; posyp sokiem z cytryny.
Dodaj słodkie ziemniaki, syrop, masło, sól i pieprz; wrzucić do pokrycia.
Przenieś do 3-qt. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 35-40 minut lub do miękkości jabłek, mieszając raz.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, olej, cynamon, gałkę muszkatołową i ocet; posyp mieszanką ziemniaczaną.
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż polewa będzie złotobrązowa.