Słodkie ziemniaczane Gnocchi z Salsefią, kasztanami i szynką

Gnocchi ze słodkich ziemniaków z Salsefią, kasztanami i szynką wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Sprawdza się jako danie główne śródziemnomorskie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szalotki, pieprz, słodkie ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie ziemniaczane Gnocchi ze smażoną szałwią i ogolonymi Kasztanami, Grillowana Salsefia, kukurydza i boczek z sosem miodowo-miodowym, oraz Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki przekłuć widelcem.
Słodkie ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 1 godziny, do miękkości.
W międzyczasie napełnij średnią miskę wodą i wyciśnij do niej 1/2 cytryny. Obierz salsefię, dodając je do miski, gdy idziesz.
Pokroić salsefię na 1 1/2-by-1/4-calowe pałeczki i zwrócić je do wody.
Słodkie ziemniaki obieramy i przekładamy do robota kuchennego. Puree aż będzie gładkie.
Przełożyć puree do dużej miski i wymieszać z jajkami i 1 1/2 łyżeczki koszernej soli.
Dodać 2 szklanki mąki, obfite szczypta pieprzu i gałki muszkatołowej i mieszać, aż miękkie ciasto tworzy.
Ciasto przekładamy na mocno posypaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagniatamy w większej ilości mąki aż do 1/2 szklanki. ciasto łączy się, ale nadal jest bardzo miękkie. Dzielimy ciasto na 4 kawałki i zwijamy każdy kawałek w linę o grubości 1 cala.
Przetnij liny na długości 1 cala i odkurz każdy kawałek mąką.
Rolka każdy gnocchi przeciwko zęby mąki widelec do małych wgłębień.
Przenieść gnocchi do lekko mąki blachy do pieczenia.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać połowę gnocchi słodkich ziemniaków i gotować, aż wypłyną na powierzchnię, o 1 minutę, a następnie gotować przez 2 minuty dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś gnocchi na duży talerz. Powtórz z pozostałymi gnocchi.
Tymczasem doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Odcedzić pałeczki salsefii.
Dodaj pozostałą połowę cytryny i odsączoną salsefię do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić salsefię i wyrzucić połowę cytryny.
Na bardzo dużej, głębokiej patelni rozpuść 1 łyżkę masła w oleju.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj salsefię, kasztany i 1 szklanka szynki Hock bulionu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Dodać gnocchi i pozostałą szynkę bulion i 4 łyżki masła i gotować, mieszając delikatnie, aż gnocchi są gorące i sos jest zagęszczony, o 3 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na duży talerz.
Posypać szynką i szczypiorkiem i podawać.