Słodkie lody kukurydziane i czarne maliny
Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1305 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz sos malinowy, skrobię kukurydzianą, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Czarne Trąbki i słodka kukurydza w sosie estragonowym, Lody Z Czarnych Malin, oraz Lody Z Czarnych Malin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jagody i cukier w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż osiągnie 220 ° F(5 do 8 minut).
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przebić przez sito, aby usunąć nasiona. (Lub zostaw tam kilka nasion, aby udowodnić, że ci się udało.) Przechowywać w lodówce do ostygnięcia przed użyciem.
Lody kukurydziane: pokroić ziarna z kolby kukurydzy, a następnie "wydoić" kolbę, skrobając ją z tyłu noża, aby wyodrębnić płyn; zarezerwuj ziarna i płyn.
Wymieszać około 2 łyżki mleka ze skrobią kukurydzianą w małej misce, aby uzyskać gładką zawiesinę.
W średniej misce ubić śmietanę z serem i solą na gładką masę. Napełnij dużą miskę lodem i wodą.
Łącz pozostałe mleko, śmietanę, cukier, kukurydzę i soki oraz syrop kukurydziany w 4-ćwiartkowym rondlu, doprowadzaj do wrzenia na średnim ogniu i gotuj przez 4 minuty.
Wyjąć z ognia i zmusić mieszaninę przez sito do miski, pozostawiając "skrzynki" kukurydzy. Powrót mieszaninę do rondla i stopniowo ubijać w zawiesinie skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, mieszając żaroodporną łopatką, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do serka śmietankowego, aż będzie gładka.
Wlej mieszaninę do 1-galonowej torby z zamrażarką Ziploc i zanurz zamkniętą torbę w łaźni lodowej.
Odstawić, dodając więcej lodu w razie potrzeby, aż ostygnie, około 30 minut.
Wlać bazę lodów do zamrożonego pojemnika i obracać, aż będzie gęsta i kremowa. Zapakuj lody do pojemnika do przechowywania, naprzemiennie z warstwami sosu z czarnych malin i zakończ łyżką sosu; nie mieszaj. Dociśnij arkusz pergaminu bezpośrednio do powierzchni i uszczelnij szczelną pokrywą. Zamrażać w najzimniejszej części zamrażarki, aż do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny.